6 entry daha
  • #147684219 kendi hür iradesiyle örtünen bir tane kadın bulamazmışız. benim akrabalarım da dahil çevremdeki 10 kadından 8'i başörtüsü takıyor. nişantaşındaki arkadaşlarınız zorla kapattırmış olduğuna sizi inandırmış olabilir. ancak bu 8 kadından hiçbiri baskı altında olduğu için başını örtmedi. bunu zaman zaman sorarım da kendilerine. her başörtüsü takanın ailesi hard muhafazakar değil. illa kapanacaksın diye çocuğunu eşini zorlayan insanlar çok nadirdir.

    bakın net söylüyorum: çevremde bir tane dahi zorla kapatılmış bir kadın yok. akp tayfasından da değiliz. dümdüz anadolu insanıyız. buna rağmen annem, ablam, teyzelerim, yengelerim, kuzenlerim askeriyeye girerken başörtüsünü açmak zorunda kaldı veya örtme biçimini değiştirerek girmek zorunda kaldı. hadi bunu güvenlik bahanesinin arkasına saklanarak görmezden geldiniz. kaç tane kuzenim ve ablam okula girerken başını açmak zorunda kaldı biliyor musunuz? en temel haklarından birisi olan eğitim hakkını alabilmesi için bunu yapmak zorunda mıydı?

    bizim çevremizdeki kadınlar bir tarikata cemaate siyasi görüşe sahip insanlar değildi. sadece allah'ın emrettiğini yerine getirmek istiyorlardı. allah'ın emrini yerine getirirken eğitim almasına sadece kafayı laiklikle bozmuş bir grup "atatürkçü gözüken muhafazakar" karşı çıkıyordu. onlar laiklik diye bir din ve atatürk'ün arkasına sığınarak dikte etmeye çalıştıkları ideolojilerini muhafaza etmekten başka hiçbir şey yapmıyorlardı.

    bu ülke tarikat, cemaat, terör örgütleri, siyasal islamcılardan çektiği acıların bir bu kadarını da işte bu yobazlaşmış ve yozlaşmış "laiklik savunucuları"ndan çekti. bu ülkenin gerçek vatandaşlarının ne başının örtünmüş olmasıyla ne de açılmış olmasıyla bir kadını yargılamazdı. her iki tarafın çekiştirip durduğu bu vaka yüzünden sadece masumlar acı çekti.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap