3 entry daha
  • peşinen şu bilgiyi yazayım da; size gelen e-postanın verdiği link url'sini kontrol etmeden işlem yapmayın. nitekim, konu başlığına nail olan mail ile gelen url şu:görsel

    edit: az biraz daha ayrıntılı yazmam rica edildi daha yarcımcı olması açısından entry'nin; alan adı(domain) burada "b-pay.cfd", buna bir subdomain atanmış ve "sahibinden.b-pay.cfd" diye bir phishing sitesi yaratmışlar. başka bir subdomain ile misal "e-bay.b-pay.cfd", "amazon.b-pay.cfd" de yapmış, yapıyor olabilirler. bu yüzden tıklamadan önce yönlendirilen url'nin domain kısmına ve alan adları uzantılarına(.com, net, vs gb ve .uk, .tr, .it, ru gb...) ekstra dikkat ediniz. o site normalde "sahibinden.com" ise ve yönlendirilen site "sahibinden.biz" de olabilir misal. adres çubuğunu her daim kontrol ediniz ve en ufak bir güvensizlik yaşarsanız işlemi doğru domain adresine tıklayarak denemeye çalışın. zira gerçekten yapacağınız bir işlem var ise bu o mevcut sitenin kısa yol olarak size e-posta ile yönlendirilmemiş içeriğinde de olacaktır.

    edit2: domain nedir? subdomain nedir? root url nedir? top-level(alan adı) domain nedir? bu sorulara bu görsel ile cevap bulabilirsiniz: görsel (bu paylaşım için @summerof69'e teşekkürler)

    edit3: .cfd alan adı "clothing and fashion design"ın kısaltması yani "giyim ve moda tasarımı" anlamına gelir ve moda tasarımcıları, markalar, perakendeciler, etkileyiciler, tüketiciler ve e-ticaret mağazaları tarafından kullanılabilmesi için yaratılmıştır. yani sahibinden.com'un böyle bir alan adı alması yersiz olurdu. bu alan adları gayet düşük ücret ile alınabiliyor şu anda. .com'um da "commercial"ın kısaltması olduğunu da buraya bilgi olarak bırakayım bilmeyenler için.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap