11726 entry daha
  • ———
    üst edit: arkadaşlar 2 gündür olan biteni anlamlandırmak için uğraşıyordum ve kendimce akp’nin kazanabileceği olası senaryoyu yazdım. bu yaşananlar bizi oraya taşıyor bence. olacağından değil ama tarihe not düşmek için paylaşmak istedim.
    (bkz: akp'nin olası seçim stratejisi)
    ———-

    birçok kişi olaya duygusal bakıyor ve helal olsun diyor. ancak kendisi bence ya beceriksiz ya da erdoğan’a çalışıyor. son 2 günde yaptığı hareketlerin orantısızlığını başka türlü açıklayamıyorum.

    siyaset böyle ciddiyetsiz yapılan birşey değil arkadaşlar. bu ittifak nasıl dinamitlenir diye sorsaydınız, size ancak böyle bir senaryo sunardım. kendisi resmen millet ittifakına suikast yaptı.
    1) aylardır birlikte çalıştığın ve birlikte ortak bir hedefe kilitlendiğin insanlara, bugünkü gibi zehir zemberek açıklamalar yapıp saldırmazsın. devlet adamı ciddiyetinde birisi olsa, daha makul şekilde de bu kapıyı kapatabilirdi. bugün ettiği şu laflarının ardından, yarın seçim ikinci tura kalsa “sıtma” dediğin adam için oy mu isteyeceksin? bu konuşmayla resmen kılıçdaroğlu’nun itibarına saldırdı.
    2)dün o masaya giderken kılıçdaroğlu’nun aday olarak önüne geleceğini de önceden biliyordu. hatta aylardır bunu biliyordu ama dün yeni duymuş gibi masadan izin isteyip partine danışacağını söylüyor. eğer bunu öngörmeden o masaya gittiyse beceriksiz; yok eğer bunu öngörüp de bu hareketi yaptıysa sinsidir.
    3) eğer bugün mansur yavaş ve ekrem imamoğlu’nu önerirken, öncesinde bu kişilerden birisinden olur almadıysa, bu işin altyapısını hazırlamadıysa, bu da yine ya kasıtlı ya da beceriksizce bir harekettir.

    yok eğer mansur yavaş’ı filan ikna ettiyse ve aday yapabilirse ancak o zaman bu laflarımı geri alır ve siyasi olarak süper bir hamle yapmış derim. ama şu ana kadar görünen manzara o ki, bütün hamlesi millet ittifakını paramparça etmek ve erdoğan’ı alternatifsiz bırakmak üzerine kurulmuş. umarım yanılıyorumdur.

    toz toprak kalkınca herkes bu siyasi hesaplaşmanın ve kişisel hırsın ülkeye verdiği zararı görecektir.

    işin sonunda, bu milli görev çağrısını reddettiği için herkesi hayal kırıklığına uğratmış bir mansur yavaş, itibarsızlaştırılmış bir millet ittifakı adayı(kemal kılıçdaroğlu) ve geleceğin merkez sağ partisi olma şansını tepmiş %8-10 a sıkışmış bir meral akşener olacaktır.
7100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap