57 entry daha
  • 1888 yılında londra - whitechapel'da ortaya çıkmış bir seri katildir. kurbanlarını genellikle fahişelik yapan kadınlar arasından seçmiştir. cesetlerin karnını deşip iç organlarını söktüğü, ayrıca da emniyete gönderdiği mektupları bu lakapla imzaladığı için kendisine bu isim verilmiştir. gerçek kimliği asla çözülememiş olan karındeşen jack'in 5 kesinleşmiş cinayeti dışında 20 tane de şüpheli olduğu cinayet dosyası vardır. karındeşen jack kurbanlarını önce boğarak etkisiz hale getiriyor daha sonra da boğazlarını kesiyordu. kurbanların çoğu karnı ve cinsel organları deşilmiş, bazı organları sökülüp alınmış, bazen de yüz hatları kesilmiş olarak bulunuyordu. jack kurbanlarını, sırtüstü ve bacakları açık kalacak şekilde yatırarak bırakıyordu. iç organları çıkarıp incelediği için doktor olduğundan şüphelenildi ama bu teori kesinleşmedi. ayrıca cinsel organlarla özellikle ilgilendiğinden cinsel iktidarsızlığı olan hasta ruhlu biri olarak düşünüldü. karındeşen jack'in kimliğine dair onlarca teori ortaya atıldı ancak hiçbiri kanıtlanamadı. bu şüpheli listesi birçok önemli, soylu, zengin, doktor vb toplumda bir yeri olan saygın insanları içermekteydi. cinayetler araştırılmaya başladıklarından kısa süre sonra bir anda sonlandı, bu yüzden cinayetlerde kraliyet ailesinin parmağı olduğu ve bir şeylerin örtbas edilmeye çalışıldığı düşünüldü. katil olduğunu iddia eden onlarca kişi ortaya çıkmış, merkezi haber alma örgütüne karındeşen jack imzasıyla pek çok mektup gönderilmiştir.

    aynı dönemde benzer şekilde öldürülen birçok kişi olmasına rağmen aşağıdaki listede yer alan isimler karındeşen jack tarafından öldürüldükleri kesinleşmiş kurbanlardır;

    - mary ann nichols / 26 ağustos 1845 - 31 ağustos 1888
    - annie chapman / eylül 1841 - 8 eylül 1888
    - elizabeth stride / 27 kasım 1843 - 30 eylül 1888
    - catherine eddowes / 14 nisan 1842 - 30 eylül 1888
    - mary jane kelly / 1863 - 9 kasım 1888

    bir teoriye göre, karındeşen jack'in fahişeleri öldürdüğü yerlerin birbirine orantısı dikkatle incelendiğinde, ilk hıristiyanlarin kutsal işareti olan, iç içe geçmiş iki daire seklindeki vesica piscis ortaya çıkıyor, başka bir teori ise cinayet yerlerinin harita üzerinde bir pentagram oluşturduğu şeklinde. katil böylelikle şeytani bir ritüeli gerçekleştiriyor, belki de tanrıya olan kızgınlığını bu şekilde yansıtıyordu.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap