6 entry daha
  • bana anayasa hukukunu sevdiren hocadır.

    ben çalıştığı üniversitelerden birinde değildim, dersini de almadım ama üniversite 1. sınıftayken, 2002 yılında onun kitabını okumuştuk. (bkz: anayasa hukukuna giriş)

    oldukça sade, anlaşılır bir dili vardı. elbette sözel düşünebilme yeteneğimin ve kitap okuma alışkanlığımın da bir nebze etkisi olmuştur ama olsun. o zamanlar doçentti kendisi, profesör de olmuş sitesinden gördüğüm kadarıyla şimdi. hayırlı olsun der, çalışmalarında başarılar dilerim. öğrencisi olanlar da kıymetini bilsin.

    2017 yılı editi: gazeteci ve yazar carl von ossietzky, nazi almanyası döneminde çıkardığı gazete ile o dönem yapılan adaletsizliklere, hukuksuzluklara, haksızlıklara ve savaş çığırtkanlığına belki de tek başına karşı koyar. bu nedenle 1935 yılında nobel barış ödülünü almıştır.

    kemal gözler de, 2017 referandumu ile ilgili yazdığı (hem referandum öncesi hem de sonrası yaşananlar hakkında) ve kitaplaşan yazılarıyla asla unutulmayacak.

    geçici iktidar sahipleri, iktidarı kaybettiği an hak ettikleri yere, yani tarihin çöplüğüne giderken, kemal gözler ismi türk hukuk ve belki de siyasi tarihi içinde daima güneş gibi parlayacak. aynı carl von ossietzky gibi.
223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap