6 entry daha
  • carl thomas keifer, 26 ocak 1961'de springfield, pennsylvania'da dünyaya gelmiştir. annesi ve babası müzik öğretmeni olan tom, çok küçük yaşlarda müziğe, özellikle blues'a büyük bir ilgi göstermiştir. 8 yaşında gitar çalmaya başlamıştır, liseyi bitirmesi şartıyla annesinin kendisine gibson alma sözünü vermesiyle de liseden sonra da ilk gibson'ına sahip olmuştur.

    cinderella'nın değişmez parçasıdır, kıymetlisidir, elmasıdır. 1991'den beridir vokal problemleri yaşar zaman zaman. yine konserler verir cinderella ile beraber. en son 2006 yılında sahnelerde görülmüştür. 2008 yazında yine bir amerika turnesi ile gündeme gelmiştir cinderella fakat ne yazık ki lanet olası problemler kendisini rahat bırakmamıştır. ve 2008 haziran'dan beri kendisinden haber alınamamıştır, başka herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır.

    özel yaşımına değinmek gerekirse, ilk evliliği emily adında bir hatunla, 1987 yılında olmuştur. emily, cinderella logolarını tasarlıyordu. çift, 1990'ların ortalarına doğru ayrılmışlardır. bundan önce tom'un annesi vefat etmiştir. cinderella'nın son stüdyo albümü olan, still climbing (1994)'deki hard to find the words annesi için yazdığı bir parçadır. bu albümden bir müddet sonra yine vokal sorunları yaşamaya başlamıştır, boşanması da -tam hangi sırayla olmuş emin olamasam da- yakın zamanlarda olan tom depresyona girmiştir. grubun dağılmasıyla, tom da tam bir sessizliğe gömülmüştür.

    1998 yılında grup tekrar bir araya gelmiştir ve tom "işte yıkılmadım ayaktayım" şeklinde dağ gibi dikilmiştir insanların karşısına, çeşitli konserlerde boy göstermiştir bunu izleyen yıllarda. 2006'ya kadar konser maratonu devam eder. hatta tom keifer'ın resmi sitesinde tom keifer'ın solo albüm çalışmasından bahsedilmektedir, 2005 yılında solo albüm çalışmasının bittiği duyurulmuştur. cinderella ve bilhassa tom keifer sevenler bu durumdan fazlasıyla memnundurlar. efsane, hala yaşıyordur ve artık yeni şeyler sunacaktır...

    bu arada 2003 yılında tom keifer ikinci kez evlenir, şarkı sözü yazarı olan savannah snow ile, çiftin 2004 yılında jaidan adını verdikleri bir de erkek çocukları dünyaya gelir. tom keifer, aile babası rolüne çok yakışmıştır, çoğunluğa -bu çoğunluk bayanlardan oluşuyor- göre de savannah snow dünyanın en şanslı kadınıdır.

    cinderella ile çıkılan yaz turneleri, solo projenin bitmiş olması, tom keifer'ın artık bir aileye sahip olması ve amatör gruplara yardımcı olmak amacıyla yaptığı prodöktürlükler, vh1'ın tom keifer'ı unutmayıp "vh1 classic metal mania stripped" adıyla 3 posta çıkan albümlerin hepsinde de tom keifer'a yer vermesi, the monster ballad xmas albümünde tom keifer'ın solo çalışması blue christmas (2007) parçasına yer verilmesi ... her şey yolunda gidiyordur görünüşe göre. ve sonunda 2008 yılına gelinir, 2008 amerika yaz turnesi açıklanır. fanlar büyük bir coşkuyla bir an önce biletlerini almaya bakarlar. amerika dışında olanlar ise iç geçirmekle yetinmeye çalışmaktadırlar. ama haziran 2008 de menajerlikten resmi bir açıklama gelir ve tom keifer'ın sol ses tellerinde sorun olduğu, belki ameliyat olabileceği, bu yüzden turnenin iptal edildiği açıklanmıştır. fanlar büyük üzüntü yaşarlar.

    aradan kısa bir zaman sonra, cinderella'nın diğer grup elemanları başka gruplarla, başka çalışmalarla sahalara geri dönerler. ama ne yazık ki tom keifer'dan hiçbir şekilde ses soluk çıkmaz, hala da çıkmamakta. bittiği söylenen solo albüm çalışmasından da hiçbir iz yoktur, tom keifer sağlık sorunları yaşarken bir albümün hiçbir değeri yoktur zaten. umuyorum ki her şey yolundadır onun cephesinde. ve biliyorum ki -en azından istiyorum- o köşesinden, sessiz sedasız tüm olup bitenleri izliyor, hazır olduğunda, zamanı geldiğinde bir öncekinden daha güçlü olarak dönecek olması gereken yere, hak ettiği yerde kurulacak tahtına rock n roll'un efsanesi.

    bugün tom keifer günüydü şahsım için. cinderella albümleri dinlendi, videoları izlendi, tek kişilik bir kutlama yapıldı. hayatta en değer verdiğim insanlardan biri olan, iyi ki doğmuş, hayatımı değiştirmiş, dünyamın en canlı, en güzel renklerini oluşturmuş efsane.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap