70 entry daha
  • izledikten birkaç gün sonra kafamda bir konu yapboz parçası gibi oturdu.

    spoiler burası.

    --- spoiler ---

    filmde aslında en trajik geçmişe sahip karakter drax olabilir. eşini ve kızını thanos ve ronan'a kaybetti. ikisi için de büyük intikam duygusu besledi fakat intikamını almak istediğinde ikisi karşısında da aşağılandı. buna rağmen karakteri hiçbir zaman depresif bir yapıda görmedik, aksine serinin komedi unsurlarından biri oldu. ben bunu kasıtlı bir yönlendirme olarak değerlendiriyorum. drax acısını dönüştürüyor.

    bunu düşünürken şunu fark ettim. seride en yakın ilişki içinde gördüğümüz karakterlerden ikisi drax ve mantis. üçlemenin sonundaki ayrılık konusunda gözle görülür şekilde en çok acı çeken de drax. çünkü mantis'i kaybettiği kızının yerine koyuyor. bunu en çok bana gösteren de "seni kim koruyacak" sözü. kızını koruyamadığı için mantis'i korumayı görev ediniyor. ve ayrılacak olmak kızını ve onu koruma gücünü bir kez daha kaybetmek gibi geliyor.

    hatta belki de bu paralelliği kurduğu için kendini suçlu hissetmesinden dolayı sürekli mantis'i aşağılıyor seri boyu. onun kızının yerini tutmaması gerektiğini kendine hatırlatmak için. bunu da hep ikili arasında atışma olarak bir komedi unsuru olarak izledik ama altında böyle bir sebep olabileceğini düşünüyorum. ama sonunda nebula'nın da yönlendirmesiyle bu babalık görevini high evolutionary'den kurtardıkları çocuklar ile kabulleniyor ve mantis'i, dolayısıyla kaybettiği kızına olan suçluluk duygusunun ağırlığını da, serbest bırakıyor.

    bu da tek taraflı değil bence. mantis için her ne kadar toksik bir ilişki olsa da ego bir baba figürüydü, tüm hayatı onunla geçti. daha sonra drax bu rolü üstlendi, en yakın olduğu karakter oydu. o da sonunda bu baba figürlerini bırakarak kendini bulma yoluna çıktı.

    --- spoiler ---

    belki ben orada olmayan bir şeyi okuyorum ama james gunn gibi bir adamın bunları düşünmesine şaşırmam.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap