7 entry daha
  • loose change gibi salak suluk belgesellere neden itimat edilmemesi gerektigini, teori uretmenin "huv" efektiyle beslenmis "coincidence?" demekten cok daha zor bir is oldugunu ortaya seren bir kitap. yuzlerce kaynaktan derlenmis veriler neredeyse tartismaya mahal vermeyecek yogunlukta ve aciklikta sunulmus.

    lakin kitap medya-hukumet ciftinin halki yonlendirme konusunda cok sayida ve tatminkar ornek ve veri sunmasina ragmen genellemeden, daha dogrusu gozumuzu acmamizi gerektiren sablonlar cizmekten kacinmis. conclusion kisminda dahi "iste abd hukumeti boyle yapmisti, new york times da soyle yapmisti" tarzi tespitlere varilmis sonunda.

    dolayisiyla kitap okuru "ders cikartmak" konusunda oldukca yoruyor. hukumet/medya ciftinin bir donem yaptiklariyla ilgili "yaptiklarini arastirdim ve sen haksizsin ibne" demekten oteye gitmiyor. okura buradan gelecekte karsilasabilecegimiz medyanin kitle manipulasyon teknikleri uzerinde durulmuyor okurun her case'i okuyup kenara not alip bir ozet cikarmasi gerekiyor.

    kisaca bu kitabi okuyup vizyon genisletmek kredi kart ekstrelerini okuyup borclar ekonomisi hakkinda fikir edinmek gibi. herkesin genelleme hastasi oldugu bu donemde salt veriye bu kadar agirlik verip ustunden ozetlemelere, genel cikarimlara varmamak eksik kalmis. chomsky'den daha kolay tuketilir kitaplar bekliyoruz.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap