26 entry daha
  • romandan uyarlama çok zor iş. derinlik ciddi bir problem, evet. hele ki yapıt kolera günlerinde aşk olunca çok çok daha zor. sırf ilk 50-60 sayfa daha çok dr. juvenal urbino'ya, onu tanıtmaya ayrılmıştı. bunu filmde nasıl verebilirsin? çok zor, çok.

    işte romansal derinlik kaçınca film de bu yapıtın bi özeti gibi geliyor insana. özeti çıkarılmış bir şeyi okur gibi. bu da romanı okuyan seyirciyi hayal kırıklığına uğratıyor.. fakat benim "javier bardem çok yakışır, izlemesi de müthiş keyiflidir" dışında büyük umutlarım olmamıştı. giovanna mezzogiorno da bana kalırsa iyi oynamış ve yakışmış fermina daza'ya.

    --- düşük derecede spoiler başlangıcı ---

    ortam bana güzel verilmiş gibi geldi filmde. fakat canımı sıkan noktalardan biri juvenal urbino. bu adam iyi tasvir edilememiş. çok düzgün bir adamdı zira kitapta. imrenilesi bi karakterdi her anlamda. tıp alanında son derece başarılı ve ünlü, fakat bunun yanında da olması gerektiği gibi bir doktor. yani doktorluğun ilk amacının fedakârlık olduğunu biliyor. bunun dışında son derece karizmatik, seçkin bir aileden gelen, terbiyeli biri. yakışıklı. gezip görmüş, çoğu konuda ehemmiyet verilecek, gidip fikri sorulacak kadar bilgisi olan, son derece nazik, ahkâm kesmeyi sevmeyen, mütevazi biri. bunun yanında ilk adımı atma cesaretine sahip. dürüst. kanında iyilik dolaşan, hayata dair çok güzel tespitleri olan biri. kısacası çok düzgün biri, kızın filan varsa ilk verilecek kişilerden yani. bu kesinlikle filmde verilmemiş. hafif piç bir portre çiziyor filmde.

    kitapta ayrıca fermina daza - juvenal urbino ikilisi kaymağın da kaymağı bir hayat yaşıyor dünyevi zevk babında. paranın uzanabileceği hayat zevklerini güzel güzel tadıyorlar. bu da pek verilmemiş.

    --- düşük derecede spoiler sonu ---

    müzikler filmin en güzel tarafıydı bana kalırsa. çok güzel gitmiş hepsi. filmden sonra ilk işim soundtrack download'u oldu.

    ben çok yüksek beklentilerle izlemediğimden belki de, filmden keyif aldığımı söylebilirim.

    kitabıysa kesin okunmalıdır, çok farklı hisler uyandırır. başka bir filmde* erkeğin kıza dediği gibi, insan dünyada ne kadar farklı duygu, ne kadar farklı hissediş varsa hepsini tatmalıdır.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap