103 entry daha
  • --- kronolojik spoiler ---

    silent hill origins (veya silent hill zero) (psp, ps2)
    alessa gillespie isimli kız çocuğunun insanları tek kelime söyleyerek öldürmek, onlara bazı korkunç yaratıklar göstermek gibi bazı doğa üstü güçleri vardır. bunları bilen annesi dahlia gillespie, üyesi olduğu the order isimli sapkın tarikata bağlılığı ve kızındaki bu güçlerin varolması nedeniyle küçük kızı alessa gillespie'yi yakarak kurban etmeye kalkışır. kızının içinde bir tanrıları olduğunu ve kızını kurban ederek bu tanrının yeniden doğacağını düşünmektedir. alessa, evinin odasında yakılırken aynı anda silent hill'de tırı bozulan şöför travis grady yanan evi görür. evin yanında dahlia'yı da görür. bu esnada da evden küçük alessa'nın çığlıkları yükselmektedir. travis grady, yanan eve girer ve küçük alessa'yı kurtarır. fakat kızın tüm vücudu yanmıştır. ruhunun yarısı bedenini terketmiştir. bu ruh daha sonra başka bir kız çocuğuna geçecektir. yinede bu şekilde uzun bir ömür geçirecek olan alessa'nın rahmine, travis'in daha sonra altedeceği şeytan, bir embriyo bırakır.

    silent hill 1 (ps1)
    ve cheryl doğar. cheryl henüz küçük bir bebekken yol kenarına terkedilir ve bu bebeği harry mason ile karısı yolda bulur, evlat edinir ve büyütürler. harry'nin karısı ölür. daha sonra harry ve cheryl, tatil yapmak için silent hill'e gelirler. kaza geçirirler. cheryl mason ortadan kaybolur. harry, sisli silent hill kasabasında üvey kızı cheryl'ı arama maceralarına girer.

    silent hill 2 (ps2, pc)
    james sunderland, 3 yıl önce ölen karısı mary'den gizemli bir mektup alır. bu mektup james'i silent hill diyarlarına sürükler. burada karısına çok benzeyen karakter olan maria ile tanışır. silent hill'de anılarını kovalayan james, aslında hasta karısını kendisi öldürmüştür fakat bunu kendisine karısının hastalıktan dolayı öldüğünü inandıracak kadar şizofrendir. (konu olarak önceki iki oyundan bağımsız sayabiliriz, ayrıca bundan sonraki oyunların konusu için bazı temel olaylar barındırmaktadır.)

    silent hill 3 (ps2, ps3, pc)
    cheryl, 17 yaşına girmiştir. malum sapkın tarikata bağlı, alessa gillespie'yi ayarında claudia isimli bir kadın, oyunda yönettiğimiz karakter olan heather morris'in peşine düşer. heather'ın rahminde özel bir şeyin olduğunu söyleyen bu kadın, tarikatının bağlı olduğu tanrılarının heather'dan yeniden doğacağına inanmaktadır. çünkü yanan alessa'nın ruhunun yarısını heather taşımaktadır. aynı zamanda heather, cheryl'dır. heather'da 17 yaşındadır. birbirlerine bağlıdırlar...

    silent hill 4: the room (ps2, ps3, pc)
    kahramanımız henry townshend, silent hill'de yaşadığı apartman dairesinde bir gün kabus görerek uyanır. uyandıktan sonra evi dolaşmaya başlar. bazı tuhaflıklar vardır. telefonu kesiktir, televizyon yayını yoktur. ve kapısı içeriden zincirlenmiştir. evden dışarı çıkamaz. evi araştırırken banyonun duvarında kocaman bir delik olduğunu görür. delikten girer, ucundan çıkar ve maceralar başlar. henry'nin yaşadığı 302 no'lu dairede, ondan daha önce, istenmeyen bir ilişki sonucu dünyaya gelen walter sullivan, annesi ve babası tarafından bu odada doğar doğmaz göbek kordonu ile terk edilmiştir. bu bebek, apartmanın yöneticisi olan frank sunderland (james sunderland'ın babası) tarafından yetiştirilir. frank, kordonu saklamaktadır. daha sonra küçük walter, the order'ın eline düşer. walter büyümeye başlar, diğer yandan da annesini aramaktadır. tarikattan ulaştığı bilgiler sonucunda 302 no'lu daireyi bulur. 302 no'lu evi annesi zanneder. içeri bir türlü giremez. içeri girebilmek ve daire sandığı annesini yeniden hayata döndürebilmek için tarikatta öğrendiği ve incil'de bahsedilen 21 sacraments'i uygulayacaktır. annesine ulaşmak için 21 kişinin katili olacak olan walter sullivan'ın karşısına, boyutlar arasında dolaşan henry townshend çıkacaktır.

    silent hill 5: homecoming (ps3, pc, xbox 360)
    kahramanımız alex shepherd, kardeşi glen'in kaybolduğunu haber alır ve kasabaya döner. kendisini the order'ın pisliklerine karşı bir mücadele içerisinde bulacaktır.

    --- kronolojik spoiler ---

    edit: silent hill shattered memories projesi kesinleşmiştir. onu da ekleyeceğimden şübheniz olmasın efenim...

    edit 2: silent hill shattered memories, silent hill-1'in yeni konsol platformları için yeniden makyajlanmış haliymiş. senaryoda herhangi bir fark olacak mıdır, bilemiyoruz. (bkz: remake)
186 entry daha
hesabın var mı? giriş yap