7 entry daha
  • kartı ilk kez başbakan erdoğan, ikinci kez başkan topbaş şişhane-taksim ve 4. levent-maslak oto sanayi metro hatları’nın açılışında kullanmış. işte bir işgüzarlık örneği daha! insan onlardan önce bir dener çalışıyor mu? çalışmıyor mu? deyu. istanbul büyükşehir belediyesinin web sitesinde aşağıda sıralanan faydalarından bahsetmişler ve demişler ki "yolcu kartını cüzdanda taşıyabilir ve kullanabilir" 15 yıl önce size göre 2. sınıf belediyecilik yapanlar kent kart vs. projeler yaparken sizler akbil tomunu kıçımıza sokmak suretiyle kaç tane cüzdanın ırzına geçtiniz haberiniz var mı?

    aklıma gelmişken henüz lise 1 e giden ve hakkını arayamayan kekoş bir öğrenciyken ezik olarak sattığınız akbili, anadolu yakasının çorak topraklarında paraya dönüştürüp evime ulaşmaya çalıştığımda geri almadınız. vapur turnikesindeki dayıya eyvallah ettim, boyun büktüm, yalvardım, hadi be dayı dedim de tekrar medeniyete kavuşabildim. 2009 eski akbilini getir yeni istanbulkartını indirimli al şenliklerinde de iade etmeyi düşünmüyorum. sakla samanı gelir münasip zamanı.

    ayrıca başlık istanbul kart olarak açılmış fakat ibb kendi tanıtımlarında ve kartın üzerinde istanbulkart olarak yazmış, moderasyonun konuya ehemniyet göstermesini arz ederim.

    işte o faydalar!!

    ‘istanbulkart’ın sağlayacağı faydalar;

    –kartın temassız çalışma özelliği, kullanım kolaylığı sağlar.
    –yolcu kartını cüzdanda taşıyabilir ve kullanabilir.
    –yüksek güvenlik; sistemin kopyalama ve ataklara karşı direnci artar.
    –yüksek bellek kapasitesi; çoklu uygulama ve genişletilebilir yapı sağlar.
    –çoklu uygulama desteği sağlar. yani aynı kart farklı amaçlar için kullanılabilir. (elektronik bilet, otopark, taksi-dolmuş ücreti ödeme, sinema-tiyatro girişleri, personel devam kontrol sistemleri, sosyal amaçlı belediyecilik hizmetleri, gıda ve hizmet dağıtımı gibi…)
    –uluslararası standartlara uyum.
592 entry daha
hesabın var mı? giriş yap