8 entry daha
  • herhangi bir kim ki duk filmi bir noktadan sonra bu derece boka saramaz, vardır bunda bir numaralar diyerekten başlıyoruz aşk ile kurcalamaya.

    --- spoiler ---

    bin jip'i izleyenler bilir, bir terazi sahnesi vardır. kızla oğlan aynı anda çıkarlar terazinin üstüne fekat oda ne? toplamda sıfır çekmekteler. yani diyor ki usta: aşk; bir olmaktır. bir kabın içerisinde eriyip yok olmaktır. yönetmen bi mongda da aşağı yukarı böylesi bir söylem üzerinden anlatmaya çalışmış derdini. hal böyle olunca akla hemen yönetmenin pek çok filminde budizm kanalıyla bir miktar tasavvufi kavramlar üzerinde * * durduğunu söylemek yanlış olmaz gibi bir düşünce geliyor. budizme bağlılığını da hemen her filminde görüyoruz zaten *. nereye bağlayacaktım lannn... hee şimdi diyorum ki dostlar, filmi * tekrar bir aklınıza getirin. kahin ne diyor elemanlara: birbirinizi sevdiğinizi zaman ancak bu rüyalar bitecek. bunun için ne lazım? erkek başkasına beslediği (eski kız arkadaşı) o sevgi kırıntılarından, kız da nefretinden (eski erkek arkadışına) vazgeçecek, kurtulacak. böylece ne olacak geçmişle hesaplaşma bitecek, siyah beyaz, beyaz ise siyah olacak (siyahla beyazın zıtlıklardan kurtulup birbirlerine yaklaşması gerekir bunun için). bir olacaklar yani. bin jipdeki terazi olayı gibi. peki bi mongda oluyor mu böyle birşey? bence oluyor. şöyle ki: filmin son yarım saatine doğru elemanlar tapınakta geziyorlar tozuyorlar falan, sonrasında kız kayboluyor. eleman arabada uyuyor. işte ne oluyorsa bu sahneden sonra oluyor. mevzular öyle bir boka sarıyor ki bir anda filmin bu bölümünden sonra başka bir yönetmenin dümene geçtiğini düşünüyorum zira kim ki duk sinemasıyla alakası yok olan bitenin. ama şöyle yorumlayınca işler biraz daha yoluna giriyor: eleman arabada rüya görürken cama gelip tıklayan kişi kendisi, ama uyanınca bir bakıyoruz kız çalmış camı (ki filmde de böyle). sonra zaten öpüşmeler falan. heee diyoruz bunlar tamamdır abi, aşık oldular birbirlerine. ee kahinin dediğine göre ne olması gerekiyor, rüyalar yok artık. şimdi ben de diyorum ki (bundan sonrası tamamen yorum), bu noktadan sonra gerçekleşen o bütün saçmalıklar silsilesi sadece erkeğin rüyası. ama artık onlar bir oldukları için kız gidip onların hiç birini gerçekleştirmiyor, kimseyi öldürmüyor. filmin son karesinde de elemanla kız el ele uyanıyorlar zaten, bu da o süreç boyunca yan yana olduklarının bir göstergesi olabilir.

    demem o ki ben bu filmi ancak bu şekilde yorumlayınca bir kim ki duk filmi olduğuna inanırım. aksi takdirde davos benim icin artik bitmistir. o kadar....

    --- spoiler ---
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap