352 entry daha
  • arkadaşlar şimdi millet olayı bilmiyor ve bol keseden sallıyor. görev almıyorum ben artık. zorla görev tanımlıyorlar sistemden ben ısrarla reddiyorum. peki neden reddediyorum, çok mu zor?

    çok zor değil, işi bilen birisi için kolay fakat ciddi sınavlar ve ciddi bir sorumluluk. saat 10:15'teki sınav için yanlış hatırlamıyorsam 8.30 gibi orada olmak zorunda kalıyorsunuz. bir adet dangalak olma potansiyelli akademisyenin de başınıza veriyorlar. tabii bir kısmı çok iyi olabilir ama bazıları gerçekten aptal. bir sınavda gözetmen olarak sınıfa kendisi geçebilirsiniz dedikten 3 dakika sonra geçtiğim için ( sınavın başlamasına 45 dakika kalmasına rağmen ) aptal herif kolumdan ittirerek sınıfa geçirmeye çalıştı. az daha dayak yiyecekti, korktu herif ben tepki verince. böyle gerizekalı elemanlar olabiliyor.

    sınavdan 1 buçuk saat önce orada olabilmek için evden en az 1 saat erken çıkıyorsunuz. 1 buçuk saat de orada sınavın başlamasına kadar geçen süre. bazı sınavlar 3 saat sürüyor ve bu süre boyunca ayakta beklemek zorunda kalıyorsunuz, zira aptallar oraya bazen 2. sandalyeyi koymayı akıl edemiyor ya da umursamıyorlar. sınav süresince hiç bir şey yapmadan beklemek çok sıkıcı zaten. yaklaşık 4 saat boyunca hiç bir şey yapmadan ayakta beklemek zorunda kalabiliyorsunuz. sınav bitince kamera kaydının alınması için yarım saati bulabilen bir bekleyiş daha gerçekleşiyor. yani bekliyorsunuz sürekli. hele kampüste falan görevliyseniz kalabalık sebebiyle çıkışınız bir saati bulabiliyor. bir yarım saat de eve dönüş.

    kısacası büyük çoğunluğu ayakta ve hiç bir şey yapmadan beklemek olmak üzere bir sınav için yaklaşık 6 buçuk 7 saatinizi veriyorsunuz. sonucunda da 400 civarı bir para alıyorsunuz. ben geçenlerde eve sucu çağırdım. adam biri 5 dakikalık, biri de 15 dakikalık iki işe 500 tl aldı.

    aptalca bir ücretlendirme, aşırı zaman ve çok sıkıcı bir iş. bunların yanında potansiyel suçlu muamelesi de görüyorsunuz. araba anahtarına kadar her şeyi dışarda bırakmak zorundasınız. sanki soruları zamanında öğretmenler çalmış gibi tüm önlemler öğretmene karşı alınıyor. bazı geri zekalı polisler içeri girerken ciddi ciddi abartılı bir şekilde arıyorlar. geldiğin arabanın anahtarına kadar bir yere bırakmak zorunda kalıyorsun.

    sonuç olarak ben protesto ediyorum ve hiç bir şekilde görev almıyorum. fakat maalesef bazı öğretmen arkadaşlar azıcık bir para için ösym'nin ameleliğini yapmaya devam ediyorlar. almayın arkadaşlar. siz almazsanız görevi, eşek gibi hakkınızı vermek zorunda kalacaklar. milletten hayvan gibi para alıyorlar ama sınavı uygulayanları neredeyse bedava sayılabilecek bir miktara çalıştırıyorlar. zamanında milli eğitim sınavlarının iki katı ödeme yapan ösym şimdi milli eğitim sınavlarından çok çok daha az bir ödeme yapıyor.
151 entry daha
hesabın var mı? giriş yap