4 entry daha
  • itü'de öğretim görevlisi olan fizik profesörü.

    müslüman şahsiyetini gizlemeyen, arasıra sohbet tadında dersler veren değerli bir insan.

    kendisini tanımıyordum, erkcan özcan'la birlikte tv'de katıldığı bilimle alakalı programlarda dikkatimi çekmişti. müslüman bir ilahiyatçı olarak yaratılışı anlama gayretimde fizik, astrofizik, parçacık fiziği, biyokimya yıllardır dikkatimi çekmiştir.

    genelde inançlı olan bilim insanlarını bu alanda takip etmişimdir.
    ( neye inanırsanız onun delillerini ararsınız )

    akıllı dizayn teorisinin savunucularından biyokimya uzmanı prof. dr. michael john behe, doç.dr haluk berkmen bu insanlardandır. özellikle haluk hocanın bir zamanlar felsefeekibi.com forum sitesinde "haber" nickiyle yazdığı yazıları kaçırmazdım. ( 2000'li yılların başları ). daha sonra kendi web sitesinde yazılarını paylaştı. kitapları da oldukça değerlidir.

    biyokimya uzmanı behe'nin "darwin'in kara kutusu", fizikçi berkmen'in "kuantum bilgeliği ve tasavvuf" isimli kitapları oldukça beğendiğim keyifli kitaplardır.

    bilim dünyasında şimşekleri üstlerine çeken, bilimsel makalelerinin, yorumlarının ve çalışmalarının değerini düşürecek yayınlar bunlar. yıllarca da kendilerine yöneltilen bilimsel olmama eleştirileriyle mücadele ettiler.

    emre hoca'mdan beklentim de şimşekleri üstüne çekmesi, sadece sohbet tadındaki konuşmalarıyla değil ve fakat eserleriyle de.

    gençlerin, nice insanın inançsızlığa savrulduğu şu zamanlarda kendisi gibi fizikçi profesörlerin bir ilahiyatçıdan daha fazla dikkat çekeceği ve kabul göreceği aşikar.

    bırakın bu dünya bütün güya objektif eleştirileriyle üstünüze gelsin.
    bırakın yayınlarınız, makaleleriniz bilim dünyasının geçerli kabul edilen platformlarından, dergilerinden geri çevrilsin.
    bir insan, bir tek genç "allah'a, ahirete inanan müslüman bilim insanları da var, demek ki bu kadar iddia edildiği kadar saçma, akla bilime ters ve bağnaz bir din değil" dese, imanlı kalabilmek için bir tek insan kendi bahanelerini ararken sizin eserlerinizi bulsa ve onunla bu ahirzaman fırtınalarından savrulmadan kurtulsa o size yeter.

    belki çalışmalarınız, makaleleriniz "the science of nature"'dan, "popular mechanics"'den, "new scientist"den geri çevrilir ama gözlemlenebilir evrendeki dünya nadirliğinde hak katında değer bulur, allah'ın verdiği ödüllerin en tepesinde yer alır.

    allah bilmez, hiçliği, rastgeleliliği savunan nice bilim insanı bu savunmaları "subjektif" de olsa "objektif" bilim gibi göstermekten çekinmiyor.

    bilim insanlarının çoğu belki agnostik bir tavırla kendilerini bu tarz tartışmaların dışında tutup işlerine odaklanabilirler. ama bence allah'ın müslüman bir fizik bilim insanından beklentisi bundan daha fazladır.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap