48 entry daha
  • kaş’ın ‘seçenek azlığından’ ve de eski oluşundan gözde mekanlarından biri. kayalıkların üzerine oturtulmuş olan derya beach kat kat yapılandırılmış ve iskeleden denize girme seçeneği sunuyor size. denizi oldukça soğuk tabi benim bu tecrübem ekimin sonu içindi. ancak su gerçekten soğuk. ertesi gün gittiğimiz blanca beach buraya oranla su sıcacıktı.
    benim paylaşmak istediğim daha farklı bir tecrübe buraya dair. anladığım kadarıyla kaşın oldukça eski bir mekanı, işletmecisi de herkesin tanıdığı ali abileri. ben tanımıyordum.
    29 ekim sabahı denizde yapılacak korteji izlemek için, kaldığımız otele de yakınlığı sebebiyle buraya gidip en öne kurulduk erkenden. seyahatin son günü ciddi bir şekilde hasta olduğum için, sıcak bir şeyler içmek istedim. saat de sabahın 9’uydu. mekanda da kimseler yok, etrafı düzenleyen garsona bitki çayı olup olmadığını sorduğumda, olmadığını normal çayın da birazdan hazır olacağını söyledi ve uzaklaşarak ortalığı hazır etmeye devam etti. bir süre oturduktan sonra kalkıp barın içindeki beye ‘günaydın, çay hazır mı acaba? diye sorma gafletinde bulundum. sonradan öğrendiğime göre kendisi mekanın sahibi ali beymiş.
    ‘garsondan öğrenebilirsiniz hanımefendi!!!’ yanıtıyla beni 29 ekim pazar bayram sabahı azarlamakta beis görmedi.cevap vermek var uslup var. aynı anda hiçbirinin olmaması da şaşırtıcıydı mesela. yani demem o ki; kendisine lütfen soru sormayın olur mu, bir miktar agresif, başka yazanlar da olmuş. sanırım küçük dağları değil ama beachin kayalıklarını kendisi yaratmış. çünkü 29 ekim kortejini izledikten sonra mekandan ayrılırken bardaki arkadaşlarımıza bakarken, kendisinin ‘dik dik’ bakışıyla uğurlandım.
    gerçekten bir mekan sahibi kafası için çok değişik, seçenek azlığından gayet ortalama bir mekanın ve işletmecisinin geldiği hal çok komik. ama kaşın eskisi mekan sahibi olunca böyle olunuyor demek ki neticede bu ülkede muhtarlar bile azam var benim diyor:)
    ortalama bir işletme, gayet normal sıradan yemekler ve kokteyller.ben yazın gittiğim beachte çok büyük bir beklentiye girmem açıkcası. doyulsun, tadında içkiler içilsin ve en önemlisi misafirperverlik sağlansın yeter.
    son olarak eğer gittiyseniz ve şanslıysanız mekanın müdavimlerinden ‘sitem hanım’ın dans performasına denk gelirsiniz. kendisinin akşam üstü, happy hour dedikleri herkesin içkilerini alıp yavaş yavaş eğlenmeye başladığı dakikalarda nil’in akbaba şarkısıyla barın üstünde dansını gördüm. arkadaşlar şunu söyliyeyebilirim ki, seneler önce moskova’da pacha club’ta izlediğim, mekanın içindeki havuzlarda ve mekandaki özel kolonlarda dans eden minik bikini&mayokinili rus kadınları; kendisinin önünde tövbe eder diz çöker. (respect the turkish woman!:) mekandaki heyecan dalgasını görmelisiniz. kayıt alınmaması konusunda hassas, live izleyebiliyorsunuz ;)

    şahsen işletme sahibinin snobluğu, denizin soğukluğu, mekanın da ortalama oluşu sebebiyle kaş'a bir daha gidecek olursam oraya gitmem, tavsiye de etmem. f/p mekanı değil, sadece eski kaş müvadimleri sebebiyle popüler. zira esnaf kafası bu değil, orda hayrına iş yapmıyorsun, sana para verip senden hizmet alınıyor. sabahın 9’unda bir insana garip triplerle yanıt vermek ve çıkışta da rahatsız edici bakışlar atmak da ne bileyim :) kaş kafası dedikleri bu olsa gerek.

    son olarak kaşta derya beach yerine hidayet koyundaki blanca beach’i özellikle öneririm. en azından yattığınız şezlonglar yumuşacık yatak konseptinde. (derya beachte sert,düz şezlongta güneşleniyorsunuz) gecenin yorgunluğu rahatlıkta güneş altında uyuyarak, sıcacık denize girip çıkarak atabilirsiniz. mutfakları, kokteylleri arasında da fark yok.
    bu sabah çayıyla girdiğim entrynin de size selamı olsun ali bey.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap