51 entry daha
  • uyku duzenimin ayvayi yemisligiyle baglantili, gecenin korunde bir kez daha maruz kaldim bu filme. kisa notlarla bu filmden cikartilabilecek hayat dersleri su sekilde:

    - aldatan kadini bilemem fakat, o trende giderken kendi kendine deli deli gulumsemeler, yok efendim gunduz duslerine dalip manasiz ortamlarda "a-aa kadin delirdi ayol dupeduz" denecek aciklikta bosluga dalarak tebessum etmeler, muthis yakalanmis ayrintilar cidden. tutku tanimi cercevesinde kadin davranisi konulu bir panel olsa, bu trendeki iki dakikalik sahne gosterilsin yeter. buradan erkekler icin cikacak soyle de bir ders var; esiniz/ sevgiliniz/ sevdiceginiz deli deli ve o andaki duygusal tepki cercevesine uymayacak bicimde gulumsuyorsa, ve sayet noral bir rahatsizligi yoksa, bingo sizi aldatiyor. ayy baska sey dusunuyorsur, yok dalgin filan, size garanti ediyorum alakasi yok. iddia ediyorum, bir kadini malca ve dalginca gunduz duslerine daldirarak gulumseten tek sey asktir. o anda da sizinle bir iliskideyse ve yaninizdayken bu dalmalari yasiyorsa, o askin objesi de katiyetle siz degilsiniz, kadinin metresidir. ne var, olamaz mi kadinin metresi? hayatta metresten buyuk devlet var mi be! hadi uzulmeyin, saka ayol saka, kadin kim metresi olmasi kim, di mi? hah, bence de aynen oyle, sevgiliniz de annesini dusunup kikirdiyor arada zaten, suphesiz.

    - diane gercekten tum romalilari sutun konusunda sasirtabilecek bir potansiyle sahip. olivier martinez zaten tanrinin bir lutfu, adami insan gibi gorusumu bir sure once kaybettigim icin bu konuda objektif olamayacagim kesin. de, karizmayi cizen tek karakter richard gere olmus. yillarin karizma richard'i itelenen, otelenen, istenmeyen erkek olmus dupeduz. hadi buna tamam, fakat itelenip de bu kadar ezikce israrli olmasi, izleyici olarak bende sikinti yaratti ki bu adam insanin e$i olsa "manyak misin yahu, bir nefes aldir, aaaa ki$t ayol ki$$t!" der. demek ki, sevdiceginizle kuvete giriyorsaniz ve kadin siz girer girmez ay ben usudum deyip kaciyorsa, mazlumu oynayip "ayy biraz daha kal" dememeli. demem o ki, ortada olivier olmasa da bu kadin bu adami aldatirdi, ama lutfen yaaa israrindan daha itici bir sey galiba ismail turut olabilir.

    - her sey bir yana, bence bu aldatmanin bir numarali sebebi cocuktur. ya-rab-bimmm, bu kadar itici bir cocuk olabilir mi dunya uzerinde? evlerden disari. iddia ediyorum, diane mutlulugu disarida aradiysa bu esinden cok cocugun tum film boyunca sergiledigi embesil ve bagimli kisiligi yuzundendir. insan oyle bir cocugu oldugunu unutmak icin hergun baska biriyle aldatabilir esini, oyle boyle bir giciklik degil.

    - her sey yalan, olivier martinez tek gercek. esim beni olivier'le aldatsa ben hak veririm, erkek olman hic farketmez bebegim, cok dogru bir secim yapmissin derim. donup dolasip geldik mi yine "peki ya beni adriana lima'yla aldatir misin?" cizgisine. cok guzel bir kulturumuz var, yeterince tanitmiyoruz ulkemizi.
116 entry daha
hesabın var mı? giriş yap