58 entry daha
  • 2 temmuz'un hemen sonrasi, agustos ayi, hacibektas senlikleri. babam "simdi korkar bu kizilbas milleti, görünür olmak lazim" diye topladi bizi senliklere götürdü. hicbirimizin niyeti yok. firsati buldukca kaciyoruz annemlerin yanindan.

    medresenin orada standlar acilmis, her tür sol yapilanma var. standin birinde tesadüf tanidiklarla karsilasiyorum, takiliyoruz gün boyu. etrafta pankartlar, afisler. bizim standin arkasinda kocaman kizil-kara mahir. bir ara arkadaslar standi bana emanet edip gidiyorlar. derken köylü bir amcam geliyor, basi kasketli, yelekli filan, orta yasli, günesten tunclasmis teni ve kocaman elleriyle. buyrun diyorum. bana cok önemli bir sey söylermis gibi egilip "ben parti'denim" diyor. haa chp'li. "nasil gidiyor" diye basliyor. o aralar ben daha tifil bir devrimcimsi kardesiniz olarak, aksamdan sabaha felsefedir, politiktir ne bulursam okuyorum, sabahtan aksama kadar da millete "su der ki diye baslayip, basini sonunu kendimin de bir süre sonra kaybettigim derin cözümlemeler yapiyorum. ne kadar duyulmamis, yabanci terim kullanirsam o kadar iyi. ol sebepten bir kac kere arkadaslardan azar isitmisim, dilini sadelestir ne o özenti diye. simdi amca karsimda ya, ben de halkimizin diliyle konusmaya karar vermisim ya. basliyorum "amca iste memleketin durumu sudur, insaallah, sunlari yaparsak, söyle olacak, dünyanin durumu budur, vallahi söyle yapiliyor " amca susmuyor, beni de konusturmuyor, ne söylersen bir soru, bir soru daha, sözlüye cekiliyoruz mübarek. tam "hayirlisiyla öyle olsun" demistim ki, amcanin sabri tasiyor " ulan ne bicim devrimcisin, sabahtan beri insaallah, masaallah. insaallah'la masaallah'la devrim mi olur? " diye avazi ciktigi kadar bagirmaya basliyor, allahtan ( bak yine allahtan dedim) arkadaslar yakindaymislar, gelip amcayi sakinlestiriyorlar. oturtuyorlar kenara, eline bir cay bardagi tutusturuyorlar. amcam tokatliymis. genc bir cobanken dagda mahir'lere rastlamis, ekmegini bölüsmüs. partiliyim dedigi, parti de thkp 'ymis. "yigidim" diye diye gögsü kabara kabara anlatiyor, onlari.

    kalkarken "gencler biz sizden kurtulus bekliyoruz, görev bekliyoruz, siz masaallah, insaallah" dedi yüzüme bakip, affetmeden.
648 entry daha
hesabın var mı? giriş yap