63 entry daha
  • izmirde izlemiştim bu filmi. salonda film başlamadan önce gözüme takılmış olan çift(sevgili) sayısının çok olmasıydı. içimden "manyak mısınız lan?!" diye geçirmekle birlikte pek sallamamıştım; insanların keyifleri kendilerine özeldir sonuçta.

    gelgelelim film arası olduğunda bu çiftlerin "tamamının" salondan apar topar ayrılışlarını izlerken fena halde gülüyordum, gülmekten ziyade kıkırdıyordum aslında.

    şimdi gelelim bu çiftlerin neden bu filmi tercih ettiklerine, ve bunun ne kadar molozca olduğuna:

    1- alelade bir korku filmi sanmışlardır. büyük ihtimalle diyalog şöyle gelişmiştir:

    - ay aşkitomm baaaaq*, korku filmiiiiii :)))99 girelim korkalım birbirimize sıkı sıkı sarılalım...

    evet, sen bu zekaya sahipken filmin zaten isminde bulunan texas*, chainsaw*, ve massacre* sözcüklerinin 'bir arada' bulunduğunu farketmen pek olası değil. normal görüyoruz...

    ana fikir: size de bi texas chainsaw massacre yapılsa keşke...

    2- çift, filmin ne olduğunu sallamamaktadır, zira istedikleri tek şey karanlık ve nispeten tenha bir ortamdır. o sinemada gündüz vakti korku filminde fazla kişi olmaz demişlerdir, ve girmişlerdir. hepiniz ne için sinemaya geldiklerini anlamışınızdır; şimdi film sırasındaki diyaloğa gelelim:

    e: mmmm*, şlup şlup*, sniff sniff*...
    k: ohhşşş*, mjuk mjuk*, ııhhh***...
    c**: <caps on> vrooooaaaaammmmmm!!! <caps off>
    fk*: aaaaaææææææeeeeeaaaaa*...
    e: *<caps on> ananın!! <caps off>
    k: (hem erkeğin tepkisiyle hem de gelen sesin etkisiyle) viyaaaaaaaak!! ** <caps on> vıyaaaaaaaaaak!!! <caps off>

    pek söyleyecek birşey yok, sadece yanlış filme denk gelmişler.

    ana fikir: (bkz: get a room)

    elbette ki üçüncü bir kategoride normal bir çift olacaktır, vahşet fazla gelecek ve çıkacaklardır. fakat benim bulunduğum salonda çiftler çıkarken çıkış şekillerine bakarak yaptığım analizle** söyleyebilirim ki, böyle bir çift yoktu orda. dolayısıyla bunu kategorilere katmıyorum. (bkz: mentat)

    işin asıl ilginç kısmı ise, çiftlerin sadece genç(16-24) değil, genç-orta(25-35) yaşlılardan da oluşmalarıydı(evet 30 yaşlarını geçmiş iki çift vardı)...

    salon zaten pek dolu değildi, çiftler çıkınca da taş çatlasa 10 kişi kalmıştık. film arasındaki o 1-2 dakikalık dışarı çıkış izdihamına tekrardan şahit olabilecek olsam, bu filmi tekrar izlerdim*.
175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap