752 entry daha
  • istanbul üniversitesi psikoloji ve pdr bölümlerine fizyoloji ve devamı dersler 3 sene boyunca zorunludur. psikoloji bölümünün ağırlığı istanbullu sarışın ve makyajlı kızlar, pdr bölümünün ağırlığı ise daha çok anadolu kökenli erkekler olduğu için fizyoloji derslerinde komik bir ikilik var, kimse birbiriyle muhattap olmuyor.

    öğrencilerin çoğu kendilerini sosyal bir bölüm okumaya koşulladıkları ve dersler cerrahpaşa tıp'ta verildiği için bu derslerde zorlanırlar. tanıdığım bi çocuk vardı, okulda sekizinci senesi, tüm fizyoloji derslerini biriktirmiş, bu sene geçemezse okuldan atılacak. "ben sana kopya veririm" dedim. söz vermiş olduğum için de inek gibi çalıştım süper bir performans göstereceğim.

    fizyoloji vizesinin olduğu gün istanbul üniversitesi çok karışık, faşistlerin okul çevresine pusu kurdukları, yakaladıkları solculara saldırdıkları haberleri geliyor. hedef tahtalarındaki biri değilim kendileriyle somut bir karşı karşıya gelmişliğim birinin kafasına birşey indirmişliğim falan yok ama yine de arkadaşlar cerrahpaşaya geçerken dikkatli olmam konusunda uyardılar.

    vizeye girdik. ben kopya özürlüyüm, kopya vereceğim arkadaş benden özürlü. anfide dip dibe oturuyoruz kağıdıma göz ucuyla 1 saniyeden fazla bakamıyor. 1 saat geçti kağıdı hala bomboş. görsün diye kağıdın tepesine soruların cevaplarını çok büyük harflerle yazmaya başladım.

    sınav bitti amfiden çıktık, kapıda kalabalık bi erkek grubu var; kösele ayakkabı, beyaz gömlek, kara ceket, traşlı suratlar, kısa saçlar...faşistler!!! bana doğru yürümeye başladılar. en az 10 kişiler. ben o esnada yapabileceğim en büyük kahramanlığın kaşlarımı çatmak olabileceğinden başka birşey düşünemiyorum.

    aralarından bir tanesi bana yaklaştı. iki dizim de eklem yerlerinden zangır zangır titriyor.(kaşlarım gayet çatık)...elini uzattı.(haydaa)
    -sağol bacım valla 18 kişi birden şu dersi geçersek sayendedir.

    allah belamı versin benim. meğerse pdr bölümünün öğrencilerindenmiş ben kağıda büyük büyük yazınca cevapları onlar da görüp yazmışlar. geçtiler mi bilmiyorum ama şaşkınlıktan bi "bişey değil" diyemedim.
1519 entry daha
hesabın var mı? giriş yap