12469 entry daha
  • (bkz: #160634620)

    hastanelerin hepsi özel değildir. federal, eyalet veya yerel düzeydeki kurumlar tarafından finanse edilen ve işletilen devlet hastaneleri de vardır. bunlar özel hastanelere göre daha ucuzdur.

    aca kapsamında, +50 full time (haftada +30 saat) çalışanı olan işletmeler çalışanlarına asgari standartları karşılayan sağlık sigortası sunmak zorundadırlar. sunmayanlar cezalandırılır.

    nüfusun %54.4'ü işvereni tarafından sigortalı. fiyatlandırma ve kalite, çalışılan şirkete, o şirketin hangi sigorta şirketi ile çalıştığına, o sigorta şirketinin kapsama alanına (in-network) giren hastane ve doktora, bu hastane ve doktorların ne kadar iyi olup olmadığına bağlı olarak değişir.

    nüfusun %18.7'si medicare'e, %18.8'i medicaid'e sahip. %7.9'u ise sigortasız.

    california özelinde hastaneler, aylık geliri $4.530 (bir kişi için) altında olan sigortasız hastalara ücretsiz veya indirimli bakım sağlamak zorundadırlar.

    ülkenin sağlık sistemi sorunlu. bu sorunun kaynağı da herkesin iyi bir sağlık sigortasına sahip olamaması ve/veya bu iyi sağlık sigortasını karşılayabilecek gücünün olmaması ile ilgili (affordability&accessibility).
798 entry daha
hesabın var mı? giriş yap