1147 entry daha
  • durun içeriden bildiriyorum..
    öncelikle 200 bin demiş biri, napiyon hacı sen, iyi uçmuşsun...

    gönül isterki biraz daha fazla olsun ama günümüz şartlarında öyle çok da ağlanacak bir maaşımız yok bence. hatta ek dersin gözüne vuran bir kesim neredeyse maaş kadar ek ders de alıyor. yalnız büyük şehir, tek maaş, kira ve çocuk varsa evet durum biraz daha zor, maalesef bu durumda maaş yetersiz kalabilir.

    bir öğretmen olarak diyorum ki, bakmayın öğretmenlerin o kadar ağladığına. öğretmen milletinin içinde gözü asla doymayan ve hiç bir şeyden memnun olmayan büyük bir kesim var. onlara 200 bin de verseniz, haftada 2 gün de çalışsa şikayet ederler. okulda bir saat fazla kalacak olsa veya ekstra bir toplantıya çağrılsa ölüm gibi gelir, kaçmak için binbir yol düşünürler. bunların çoğunun eşi de öğretmendir yani iki kat maaş giriyordur eve ama paraları bir türlü yetmez, borçları hiç bitmez, maaşları kredi kartları hep eksidedir, hep maaşımız yetmiyor, asgari ücret alanlarla bir olduk diye ağlarlar. benim tek maaşla etmediğim şikayeti onlardan her gün duyarım, nerdeyse çıkarıp para veresim gelir o derece. içimden gülerim, sözlerine asla inanmam, çünkü maddi durumlarını, yaşam standartlarını, tarzlarını ben biliyorum. mümkünse o ortamda durmam çıkarım ama o muhabbet hiç bitmez, her gün her gün her gün bıktırır...
    offff çevremde o kadar çok varki bunlardan aklıma geldi yine sabah sabah sinir oldum.

    edit : 'ek dersi maaşı kadar olanlar' kısmı için bir dikkat çekme yapayım.. "neredeyse" kelimesini es geçmiş bazı kişiler, malesef okuduğunu anlamayan veya o şekilde anlamak isteyen bir kısım insanlar mevcut. biraz daha kitap okumanızı tavsiye ediyorum.

    aldığım mesajlardan ek dersi sadece okulda girdiği ders sayısı olduğunu sanan cahiller olduğunu öğrendim. size bunu ben öğretecek değilim, bu bir.

    ikincisi de; tekrar ediyorum ;
    her ek ders kadar maaş demedim, bir kısım var neredeyse o kadar ek ders alıyor ama. yine de maaşım yetmiyor diye ağlıyor yani. ayrıca büyük şehir, çocuk, tek maaş ve kira meselesini de ayrıca belirttim, sen ayrı kulvardasın dostum, üzerine alınma! kapiş?
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap