85 entry daha
  • --- spoiler ---

    bazı filmlerin, bazı sahnelerini ara sıra açıp izlemeyi çok severim. artık bu filmlerin arasına bir de in bruges eklendi. türk filmlerini saymazsak, hayatım boyunca beni bu denli güldüren en fazla 2-3 tane yabancı film çıkmıştır. gerçi in bruges'a tür olarak "komedi" diyemeyiz. fakat "komedi" olarak çıkan yüzlerce filmden çok daha komik diyaloglara sahip.

    bir kere bu film, en nefret edene dahi colin farrell'ı sevdirmiştir. kaşlarına zaten diyecek bir şey yok. ama ray karakterinin en güzel tarafı o ani çıkışları, saçmaladığını fark ettikten sonra düzeltmeye çalışırken iyice batırmaları, ken'le didişmeleri, genel rahatlığıdır kanımca. özellikle ırkçılık hakkındaki yüzeyselliği müthiş. lafı olur olmaz yerlerde vietnama, pakistan'a, skin-headlere getirdiği yerler filmin en eğlenceli kısımları olmuş. özellikle midge, pardon dwarf'la olan her diyaloğu ayrı güzel. [would you ever think about killing yourself because you're a midget?]

    onun dışında, filmdeki tüm karakterler, * tüm diyaloglar keyifli. boş konuşulan, daha doğrusu boş konuşulmayan ama boşuna yazılmış tek sahne, tek satır yok. duyduğuma göre kimisi ben colin farrell sevmem deyip izlemiyormuş falan. hoş şeyler değil bunlar. izlesin herkes. gerçi izleyin lafını spoiler ibaresi içinde vermek de anlamsız oluyor. izlemeyen burayı niye okusun? öte yandan okuyan ve dolayısıyla filmi izlemiş olan adam da "izleyin" tavsiyesini napsın? ben en iyisi son paragrafı spoiler ibaresi dışına da alayım.
    --- spoiler ---

    onun dışında, filmdeki tüm karakterler, * tüm diyaloglar keyifli. boş konuşulan, daha doğrusu boş konuşulmayan ama boşuna yazılmış tek sahne, tek satır yok. duyduğuma göre kimisi ben colin farrell sevmem deyip izlemiyormuş falan. hoş şeyler değil bunlar. izlesin herkes.
519 entry daha
hesabın var mı? giriş yap