72 entry daha
  • üçüncü ayın sonunda* yapılan anti hiv testinde kesine yakın sonuç alınabilen hastalık. test zamanı için verilen üç ay ise bilim adamları tarafından saptanan en kötü ihtimaldir. örneğin on kişiden dört tanesinin test sonucu altı hafta sonra,dört tanesinin sekiz hafta sonra ve iki tanesinin de on iki hafta sonra pozitifleşeceği ileri sürülür. yani siz en geç tepki veren iki kişiden biri olsanız bile üç ay sonunda yapılan testin güvenilirliği yeterlidir.sanıldığının aksine bir insana hiv bulaşma olasılığı çok yüksek değildir ama pimpirikli ve kuruntulu insanlar ya bulaş olduysa diye üç ay boyunca* kendilerini yemektedirler. hiv psikozuna göre ilişkiye girdiği kişi kesinlikle aids hastasıdır ve korunmasız olarak girdiği bu ilişkiden mutlak suretle hastalık kaparak çıkmıştır. hep en kötü ihtimaller düşünülür. halbuki karşıdaki insan hiv taşıyıcısı olsa bile hastalığın kapılacağı kesin değildir.

    en riskli bulaş yolu ortak şırınga* kullanımıdır. daha sonra sırasıyla anal, vajinal ve oral temas yolu ile cinsel ilişki gelir. oral temas ile bulaş riski oldukça düşüktür. özelllikle verici durumdaki partner için oral seks yolu ile bulaş sıfıra yakın bir ihtimaldir çünkü penisine yada vajinasına kan veya cinsel sıvı bulaşması ihtimali düşüktür. vajinal ve özellikle anal ilişkide vücutta tahribat fazla olduğu için virüs geçişi daha fazla olmaktadır. korumalı cinsel ilişkilerde, bahtsız bedevi değilseniz ve kutup ayısı çiftleşme döneminde çölde tatile çıkmadıysa bulaş sorunu yoktur.

    kısacası tek eşli olunmalı veya güvenilmeyen kişiler ile cinsel ilişkiye girilmemeli. hadi bir eşeklik yapıldı ve korunmasız olarak ilişkiye girildi. o zaman üçüncü ayda(ki artık üç hafta içinde durumu bellli eden test yöntemleri geliştirilmiştir) strese mahal verilmeden test yaptırılmalı. bu süre zarfında ankisiyeteye kapılınmamalı, efendi uslu durulmalı.
171 entry daha
hesabın var mı? giriş yap