8 entry daha
  • türk milletinin soyut düşünce yeteneğinden tamamen yoksun olmasının yansıması olan açıklama. en soyut düşüneninin düşüncesi bir yandaki dükkana kadar gidebilmiş. gerçekten acınası bir durum.

    soyut düşünebildiğimiz zaman şunu görmesi zor olmasa gerek; bir şey piyasa değerinden ucuz veya bedavaya sunuluyorsa, hiçbir şey yoktan var edilemeyeceğine göre, bunun bedelini birinin ödemesi gerekir. ekonominin tamamı üzerinden değerlendirirsek bu bedeli ödeyen sıradan vatandaş olarak ben oluyorum. belediye bağlamında düşünürsek durum daha da beter zira belediyenin merkezi idarenin aksine kaynakları kıttır yani bunu yaparken doğrudan vereceği hizmetten feragat ediyor. yani olay esnafa gelene kadar daha önemli kaybedenler var. esas bunları anlatman lazım. esnaf dediğin adam bütün çalışanlara empoze edilen vergisiz yemek kartları, ucuz selektif krediler veya genel olarak mali genişlemeden yeterince rant elde ediyor. günümüz türkiye'sinde herkes tarafından yapılan esnaf popülizmi iğrenç alçakça bir şeydir. güncel ekonomi yönetiminden kaybeden kesimleri sıralasak esnaf dediğin kesim ilk 50'ye giremez. ama herkesin ağzında esnaf da esnaf.

    "ihtiyacı olan vatandaş esnaf lokantasında ucuza yiyecek. hesabın bir kısmını belediye karşılayacak." benim açımdan ne değişti? daha beter oldu, zira belediyenin iki eliyle doğrultup işletmeyi başardığı 3-5 yerle sınırlı uygulamayı her tarafa yayıp zararını 100 katına çıkardın. daha üst kalite yerlere gitmek isteyen insanları cezalandırdın, esnaf lokantalarına suni talep yaratıp fiyatlarını şişirdin. rezil bir uygulamayı eleştirip daha rezilini sunmayı başardığı için adayımızı tebrik ediyorum. bu da beceri isterdi.
779 entry daha
hesabın var mı? giriş yap