• bağımsız ibb adayı taylan yıldız chplilere ekonomi öğretiyor link. anlamamışlar tabi. abe abe millet aç neden ucuza çorba içmeyek demişler. bu millet vergi nedir bilmiyor. para nedir bilmiyor. ekonomi nasıl dönuyor bilmiyor. ülkenin %99'u sosyalist. sağ sosyalistlerle sol sosyalistler yarışıyor. olan çalışan üreten insanlara oluyor.

    kendisi açiklama da yapmış. link
    "keşke açıklamamın devamını da yazsaydınız. haber eksik olmuş.

    ihtiyacı olan vatandaş esnaf lokantasında ucuza yiyecek. hesabın bir kısmını belediye karşılayacak.

    böylece esnaf batmayacak. ve sadece ihtiyacı olan vatandaşa belediye kaynakları aktarılacak."

    kendi dusuncelerime edit = taylan beyin önerisi digerinden daha iyi ama her turlu yanlış. belediye yol park alt yapi calismalari yapsin. sosyal faaliyet yapmasın mumkunse. sonucta para agacta yetismiyor. sen millete yemek diye para veriyorsan baska yerden kisip veriyorsun. asli görevleri bitti mi de yan görevler yapıyor belediye. bunlar kömür makarna dagitmak gibi ekonomiye katma deger getirmeyen sadece oy icin yapilan icraatlardır. hem ekonomiye zarar verir, hem belediye isini eksik yapar. lose lose projeler. ha yemek yiyen belediye baskanina oy atar mi. atar. o zaman görev tamam derseniz bilemem.

    edit 2 = devlet herkese havuzlu villa ve lüks araba versin. cok mantikli bence. evet.
  • esnaf kan ağlamasın diye gariban vatandaş ucuza yemek yemesin, taksi plaka sahipleri daha para kazansın diye diğer tüm alternatifler dövülsün, yasaklansın. olacak iş değil.
  • belediye o esnafa para ödetecek olursa yandaş esnaf seçilir, yandaş esnafa 10 kat para ödenir…

    esnaf da vatandaş da ahlaksız olunca yapacak bir şey yok… bu güne kadar vatandaşı soyan esnaf biraz da ağlayabilir !
  • adam bir tabak arnavut ciğerine 200 lira istiyor, ciğerin kilosu kaç para? işin daha da komik yanı kent lokantasında 40 liraya karnını doyuran adam kapıda murat kurum’a oy vericem diyor. neyse bu bağımsız arkadaşa acaba ailesinden oy verecek bir kaç kişi çıkacak mı çok merak ediyorum.
  • (bkz: liberalizm)
    (bkz: kapitalizm)

    işte bunların eline düşerseniz vay halinize. fakirler ölsün porsche'tan selamlar zihniyetinin adamları…
  • ciğercinin maliyeti de sadece ciğerin kilosuna ödediği para zaten.
    adamın dükkan kirası, elektrik-su-doğalgaz masrafı yok. yanındaki işçi gönüllü çalışıyor. sadece ciğere para veriyor değil mi?

    bir tabak ciğer neden 200 lira diyenin zamları tayyip yapmıyor, allah yapıyor diyenden ne farkı var allasen?
  • (bkz: adı taylan olanların esmer ve yavşak olması)
    tanım: akıl, fikir ve izan ihtiyacı olan bir şahsın beyanı.
  • bu sabah su böreği aldığım fırın, bildiğin basit beyaz peynirli su böreğini kilosu 420 liraya satıyordu. böyle esnafın değil kan ağlaması bi tarafından kan alsalar umrumda olmaz.
  • türk milletinin soyut düşünce yeteneğinden tamamen yoksun olmasının yansıması olan açıklama. en soyut düşüneninin düşüncesi bir yandaki dükkana kadar gidebilmiş. gerçekten acınası bir durum.

    soyut düşünebildiğimiz zaman şunu görmesi zor olmasa gerek; bir şey piyasa değerinden ucuz veya bedavaya sunuluyorsa, hiçbir şey yoktan var edilemeyeceğine göre, bunun bedelini birinin ödemesi gerekir. ekonominin tamamı üzerinden değerlendirirsek bu bedeli ödeyen sıradan vatandaş olarak ben oluyorum. belediye bağlamında düşünürsek durum daha da beter zira belediyenin merkezi idarenin aksine kaynakları kıttır yani bunu yaparken doğrudan vereceği hizmetten feragat ediyor. yani olay esnafa gelene kadar daha önemli kaybedenler var. esas bunları anlatman lazım. esnaf dediğin adam bütün çalışanlara empoze edilen vergisiz yemek kartları, ucuz selektif krediler veya genel olarak mali genişlemeden yeterince rant elde ediyor. günümüz türkiye'sinde herkes tarafından yapılan esnaf popülizmi iğrenç alçakça bir şeydir. güncel ekonomi yönetiminden kaybeden kesimleri sıralasak esnaf dediğin kesim ilk 50'ye giremez. ama herkesin ağzında esnaf da esnaf.

    "ihtiyacı olan vatandaş esnaf lokantasında ucuza yiyecek. hesabın bir kısmını belediye karşılayacak." benim açımdan ne değişti? daha beter oldu, zira belediyenin iki eliyle doğrultup işletmeyi başardığı 3-5 yerle sınırlı uygulamayı her tarafa yayıp zararını 100 katına çıkardın. daha üst kalite yerlere gitmek isteyen insanları cezalandırdın, esnaf lokantalarına suni talep yaratıp fiyatlarını şişirdin. rezil bir uygulamayı eleştirip daha rezilini sunmayı başardığı için adayımızı tebrik ediyorum. bu da beceri isterdi.
  • esnafın verdiği vergilerle esnafla rekabet etmek. liberal düzen bunun için gerekli. esnafın maliyeti esnafın cebinden çıkarken diğerinin zararını millet ödüyor. esnaf zaten aristokrasiyi temsil ediyor. o hiç olmasa da olur. başkan halka şov yapsın esnaf sürünsün.
hesabın var mı? giriş yap