114 entry daha
  • hükümet ile devlet kademelerinin birbirine tekme tokat girişmesinden dolayı olmuş olan hadisedir. ben işin hükümet tarafına bakmayacağım devlet ve bağlantılı olarak ordu kısmına bakacağım.

    eğer varolan sistem tabiri caiz ise boka sarmış vaziyete dönüşür ise yani askerlik süresi 15 ay olursa eğer ordu halk nezdinde zaten uzlasmasız tutumuyla negatif etki alırken bunu katlayacaktır. 27 mayıs ihtilalinden sonra ordu ile halk birbirinden kopmuştur ve bu durumda iyice nefretlik kazanacaktır.

    askerliğin mantığı nedir? niçin zorunlu askerlik vardır? bunu mantığını fazla kafa yormadan sadece tarih bilgisine güvenip ortaya çıkartabiliriz. sadece 1945 yılında atılan atom bombası klasik savas metodlarını kadük etmiş bunun yerine ise soğuk savas dediğimiz diplomasi savasına bırakmıştır. askeri operasyonlar ise teknoloji yardımıyla insan faktorünü önemsizleştirmiştir.

    aslında uzun uzun yazmaya gerek olmadığı kanaatindeyim. sadece gündemi doldurmak için ortaya atılmış bir kıtır olduğunu bu suretle ise bazı şeylerin hasır altı etmek için - mesela suriye sınırındaki mayın temizleme olgusu- atılan kıtırdır. bu iş vergi işine benzer. sen vergi oranlarını yüksek tutarsan kimse vergisini ödemez kaçırmaya bakar, ama sen vergi oranlarını düşük tutarsan herkes paşa paşa vergisini öder. bu kadar basittir bu işin mantığı. hatta bu ahvel seriatlerde şüphe yok ki bir çok namusuzluğun ekmeğine yağ sürmesine sebep olacak olan ve de bakaya sayısının artmasına sebep olmaktan başka birşey olmayacak olan durumdur.

    suymuş buymuş falan filan gerisi traş...
261 entry daha
hesabın var mı? giriş yap