8 entry daha
  • yeni zelanda'daki cook boğazını yüzerek geçen ilk türk. kendisinden sonra, bir dönem antrenörlüğünü yapmış olduğu aysu türkoğlu da aynı kanalı geçti. bir kaç nedenden dolayı, bu olay aysu'nun geçişi kadar duyulmamış olabilir diye tahmin ediyorum:

    1. bengisu, oranın saatiyle gündüz, tr saati ile gece yaptı bu geçişi. bu nedenle türkiye'de insanların çoğu uykudaydı.

    2. aysu'nun yüzüşü tr saatiyle gündüze denk geldi, böylece daha çok insan eş zamanlı takip ve paylaşım yapabildi. (havanın azizliği sebebiyle mecburen olan bu durum, orası için gece yüzüşü olunca daha büyük de ilgi çekti diye düşünüyorum.)

    3. bengisu parkurun sonlarına doğru hipotermiye girdi, fotoğraf ve videoyla paylaşım yapan eşi (aynı zamanda antrenörü) suya atlayıp onunla yüzdüğü için o anları sosyal medyada yayınlayamadı.

    4. bengisu'nun instagram takipçi sayısı daha az. (matematiksel faktör.) paylaşan eden haliyle daha az oldu. hele bir de tr saatiyle gece olunca...

    5. aysu'nun geçişi oggusto tarafından da desteklenip duyuruldu.

    6. aysu'nun yüzdüğü gün bengisu instagram hikayesi olarak haberi paylaştı. ben ise, aysu yüzmeye başlamadan (hatta belki günler öncesinde) insta'sında haber olarak paylaşsa daha da iyi olurdu diye düşünüyorum. ınsta'da hangisinin diğerini takip ettiğine bile baktım o gün, hayatsız biri gibi.

    harika işler yapan bir insan, özetle. 7 okyanus parkurlarında takipçisiyiz.
hesabın var mı? giriş yap