97 entry daha
  • bu film için fazla uzun ve düzgün yazmaya gerek yok... filmin senaristleri bile film için düzgün bir şeyler yazmaya kasmamışlar, ben mi kasacağım?

    --- spoiler ---

    • filmin tartışmasız en zayıf yönü senaryosuydu ve senaryosu çok basit ve baştan savmaydı. hani nasıl desem? akşam 22:00 da yayınlanan 2.sınıf show tv bilm kurgu-aksiyon filmlerinin senaryoları ile aynı düzeydeydi. ilerleyen maddelerde bazı saçmalıklardan bahsedeceğiz...

    • oyuncular da vasattı. benim için pek çok filmde christian bale'in yüzünü görmek bile yeterli olur belki ama bu defa bale'in oyunculuğu hiçbir şekilde kullanılmamış ya da kendi oynayamamış bilemiyorum. marcus'u oynayan adam fena değildi... onun dışında da filmde "rol yapmak" adına da hiçbir şey göremedik. ucuzundan bulmuşlar galiba oyuncuları da?

    • mekanlar da kötüydü. hele skynet'in üssü müdür, merkez üssü müdür nedir... felaket... felaket... böyle parlak beyaz beyaz yerler, ekranlar falan, ne lan o öyle? sanki sheraton lobisi... işte gelecek zaman ya; modern mekanlar, tasarımlar, ekranlar falan di mi? çok yaratıcıymışsınız gerçekten! çok düşündünüz mü skynet'in üssü nasıl olsun diye? 10-15 dakika falan sürmüştür herhalde orayı hayal etmek?

    • baştaki yazılardaki font bile kötüydü, zevksizdi, göz tırmalayıcıydı. terminator'ün özel bi fontu var, bilmiyorsanız, bize sorun öğretelim.

    • şu konseptteki bir filmi bile çocuklara oyuncak satıp, para kazanacağız diye nerdeyse tek damla bile kan göstermeden çekebilmişler ya... helal olsun... valla helal olsun... endoskeleton'lar bile sinemadaki küçük bebeler korkmasın diye korkunç yapılmamış. hepsi artık böyle daha bi mülayimler... t1'deki, t2'deki endo'ların yüzüne bakın, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

    • koskoca john connor'a kurulan tuzak da pek şahaneymiş. kapıyı açınca karşısında bir tek t800... aşağıda 1500 tane t800 üreten skynet kendi evinde pek de cömert davranmamış galiba? ve şansımıza o t800 de iyi kalpli, merhametli yazık... connor'ı basbayağı eliyle tutuyor, birkaç saniye içinde öldürmek yerine sağa sola fırlatmayı tercih ediyor. tutmuşsun lan artık adamı... daha ne şov yapıyorsun hıyar? ayrıca connor'ın o kapıyı açacağını bildiği ve açarken gördüğü halde oraya bir patlayıcı yerleştirmeyen skynet'e sesleniyorum: bu zekayla senden bi bok olmaz koçum, teslim ol, hayatına çamaşır makinesi olarak falan devam et...

    • tamam bi kere ateş ettin, şansına arkada lav bölmesi vardı da, t800'ün başından aşağı döküldü. sonra bi kere daha ateş ettin, bu seferde sıvı nitrojen döküldü kafasına... ne balmış be abicim sendeki de... bi kere daha ateş etsen, kim bilir bu sefer nereyi vurup, aletin üzerine ne dökecektin? bu sefer de asit falan dökülürdü kesin... şans ya... o da bi yerden bulunur, dökülürdü. neticede mototerminator'e atlayıp, skynet'i basan adamsın...

    • abartmayın, filmde elle tutulur tek bir gönderme yoktu arkadaşlar... senaryoya "come with me if you want to live", "i'll be back" cümlelerini yazmakla bu işler olmuyor. izlerken bir tek t2'de gördüğümüz connor'ın yüzündeki yarayı açıkladılar sandım ama onu da yanlış yönde yapmışlar sanırım.

    • bu film john connor'ın değil, marcus'un filmiydi... 3 filmde de john connor'ın gelecekteki ve savaştaki önemini vurgulayıp, "gelecek ve savaş" temalı 4.filmde başka karaktere odaklanmak gerçekten dahiyane olmuş!

    • "o zaman kalbimi ona takın!"
    oldu canım, favorileri de alalım mı? sağda solda 3-5 tane kofti alet olan, 4 tarafı bile kapalı olmayan bir yerde kalp ameliyatı falan yaptılar abiler... yalnız nerden baksan gayet cyborg olan bir adam "kalbimi o'na takın" dedi ve doktor 1 milisaniye bile duraksamadı ya, takdir ettim.

    neticede cgi arnold'ı, özel efektleri, endo'ları falan haricinde başarısız bir filmdi. bilim kurgu filmleri izleyerek büyümüş, 26 yaşında, terminator 2'yi sinemada izlemiş, film için ölmüş gebermiş, filme hayran olmuş bir adamım... ayrıca tscc'a da hastaydım. yani tahmin ve takdir edersiniz ki "terminator" benim için "bir şeyler" ifade ediyor. ama bu "bir şeyler"i, eldeki bu iyi malzemeyi birilerinin bu kadar hoyratça, bu kadar aptalca kullanması beni gayet üzdü...

    diyeceğim odur ki; filmden önce olumsuz yorumları okumasam, birazcık beklentiyle gitsem, gerçek bir hayal kırıklığı yaşardım. ki yine de yaşadım... bütün terminator hayranlarına geçmiş olsun...

    --- spoiler ---
183 entry daha
hesabın var mı? giriş yap