26 entry daha
  • 29. sayı yakında çıkıyor. yeni internet sitesi de inşallah yakın bir zamanda kullanıma geçecek. bu arada bilmeyenlere hemen tekrar hatırlatalım ki "ehehe takoz diye dergi mi olur la" diye espriler olmasın. takoz, dağcılık dünyasında kullanılan bir emniyet malzemesinin adıdır. neyse işte 29 çıkacak yakında. çıkacak ama nasıl çıkacak? kan, gözyaşı ve terle çıkacak (hep şu kelimeleri kullanmak istedim kısmet buraya oldu), güçlükler içinde, gene borç harç çıkacak.

    dağcılık hakkında yaklaşık 11 yıldır düzenli olarak çıkan tek dergi bu türkiyede. baskı kalitesi, görsel tasarımı her şeyiyle sürekli geliştiriliyor, daha güzel oluyor. oluyor ama kime oluyor; dergiyi okuyan adam yok neredeyse. okuyanın olmadığı yerde yazan da olmadığından sürekli bir yazı sıkıntısı içerisinde bu dergi. türk dağcılığının böyle bir sorunu var; yazmak üretmek yerine kısa zamanlı tüketimi seçiyor -memleketin geri kalanında olduğu gibi- bütün tartışmalarını, haberlerini internet üzerindeki mail listelerinden, sitelerden yürütüyor, basılı kaynaklara itibar etmiyor. (tirmanis.org sitesini tenzih ederim, alanındaki en başarılı örnektir)

    tek tesellim, bundan 50 yıl sonra birileri "ya bu türkiye tırmanış tarihinde neler olmuş neler bitmiş" dediğinde ellerindeki tek kaynak takoz dergisi olacak. (nükleer savaş sebebiyle bütün internetin, mail listelerinin çöküp kaybolduğunu varsayıyorum)
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap