30 entry daha
  • kadrosunda back to the future part iii'de clara clayton rolüyle bildiğimiz mary steenburgen'ı da barındıran 1979 yapımı fantastik gerilim, daha ziyade komedi filmi.

    --- spoiler ---

    filmde başrolde h. g. wells var. evet, evet cidden. şöyle ki; film 1800'lerin sonunda başlar. wells ve karındeşen jack* 4-5 kişi beraber takılan bir arkadaş grubundalar. tabi bizim jack'in katil olduğundan haberleri yok diğerlerinin.

    wells bir gün jack ve diğer arkadaşlarını evine yemeğe çağırır ve yeni icat ettiği zaman makinesini arkadaşlarına anlatır. tabi arkadaşları inanmayıp bir de dalga geçerler. o esnada polis, jack tarafından o gün işlenen bir cinayetin ipuçlarını takip ederek wells'in evine kadar ulaşır. kapıda polisle bir süre konuştuktan sonra içeri alır. diğer arkadaşları oralardayken, jack ortada yoktur. wells durumu çakar ama polislere tek kelime etmeden gerisin geriye yollar. ardından "ben bir frankenstein yarattım" modunda onun peşinden 1978'e gider ve film orada devam eder.

    wells'in gelecekte geldiği yer müze haline dönüştürülmüş kendi evidir. hatta zaman makinesi gelecekte wells'in koleksiyonundan bir parça olarak sergilenmektedir. esasında 19. yy. sonlarından gelen bir ingiliz beyefendisinin 1978'de yaşadıkları güzel bir komedi oluşturur. ve aslında jack, kendisinin de dediği gibi olması gereken yerdedir. çünkü wells geçmiş zamanla ilgili bir araştırma yaptığında iki dünya savaşı, sayısız diğer savaşlar ve dramlar görmüştür, yani jack şiddet dolu bir dünyadadır esasen, geldiği bu yeni dünyada da boş durmaz ve cinayetlerine devam eder. tabi ki adı da efsane olmuştur bir şekilde. fahişe cinayetleri yeniden başlar ve herbert,* jack'i gerçekte ait olduğu olduğu yere göndermeyi kendine görev edinmişken yanına modern bir kadın, peşine de bir dedektif takar. efektleri pek başarılı olmasa da eğlenceli sayılabilecek, wells ve karındeşen jack'i arkadaş kabul eden ilginç bir ürün.

    --- spoiler ---

    add-it: ayrıca şimdi farkına vardım, bu film star trek the wrath of khan ve star trek vi the undiscovered country'nin de yönetmeni olan nicholas meyer amcamızın yönetmen olarak ilk filmiymiş.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap