4 entry daha
  • bunu yapanların, "bizden önce sosyal güvenlik kurumları çok kötü yönetildi, politikaya alet edildi" deme hakları olamaz.

    daha önce de sosyal güvenlik kurumlarının fonlarında henüz sıkıntı yokken günün "haklı" şartlarına göre benzer siyasi kararlar verilmiş, fonda biriken paralar onların toplanmasındaki amaçlar gözardı edilerek, ileride doğabilecek yükümlülükler hesaba katılmadan adeta çarçur edilmişti. idare, "kara delik"e benzetilen içinden çıkılamaz bu problemlerin çözümü için yeterli birşey yapamaz hale gelmiş, ancak dünya bankası bize yapacağı yardım karşılığında sert tedbirlerle bu sistemi ıslah etmemizi zorladığında, sonraki kuşakları mağdur edebilecek yöntemlerle sistemi tedavi arayışlarına girmiştik. bu hasarlarının giderilmesi için alınan acı tedbirlerin sıkıntısını hala çekmekteyiz.
    şimdi bu film hiç oynamamış gibi, cari iktidarı doğuran süreç bu değilmiş gibi, mevcut bekleyen treni "hızlandırılmış" hale getirmeye benzer yöntemle sıradan bir sorumsuzluk tekrar ediyor ülkemizde.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap