100 entry daha
  • uzun olması, daldan dala atlaması, müzikleri, silah sahneleri (özellikle bar sahnesi), karakterleri, girişi ve bitişiyle müthiş bir spaghetti western'dir. sadece farklı bir gerçeklikte ve olması gerekenden yüzyıl kadar sonraki bir zamanda geçmektedir. eğer sinema sanatını gerçeklikten kopmak, karanlık salonda o filmi yapanların hayal dünyasına ortak olmak için seviyorsanız ve tarantino'nun hayalleri size uyuyorsa, müthiş bir tatminle salondan çıkacaksınız demektir. bir de bir kaç dolar için, iyi kötü çirkin veya bir avuç dolar için filmlerine hastalık derecesinde bir sempatiniz varsa film bitsin istemeyeceksiniz.

    --- spoiler ---
    - brad pitt'in çingene aksanlı ingilizcesinden sonra red neck aksanlı ingilizcesiyle konuşmasına hasta olmamak mümkün değil.
    - arada çıkan tarihi sahneymiş gibi yapan sahneler keşke tarantino arada reklam filmi falan çekse dedirtecek kadar sevimli olmuş.
    - filmin sonunun bir sinema salonunda geçmesindeki amacın ne olduğu çok belli. tarantino'nun sanatına ölümcül bir aşkla bağlı olması tabi ki.
    - arada bir de sinema tarihi dersi alıyoruz. teşekkür etmek lazım.
    - dünyanın en muazzam buongiorno telafuzuna rastlanıyor bir sahnede.
    - sinema tarihine geçecek bir çok sahneyi karanlık salonda, dev perdede izlemek şart. sinema sanatına saygısı-sevgisi olan herkesin filmin genelini beğenmese bile hastası olacağı sekanslar bulacağı kesin.
    --- spoiler ---

    tek kelimeyle sinemaya gittiğiniz için sizi mutlu eden bir sanat eseridir.
707 entry daha
hesabın var mı? giriş yap