23 entry daha
  • kendi kardeşimi ve iki kuzenimi kurban almış, ortaokul bebelerinin yeni oyuncağı. tamam ben de wow oynadım yıllarca, tıkır tıkır her ay yaklaşık 25 tl ödeyerek. lakin wow çocukların kolayca ulaşabilecekleri bir oyun değil ve verdiğiniz paranın karşılığı veren kült bir oyun. kutulu edinmek lazım, kredi kartı lazım, özellikle türkiye'de pre-paid kart bulmak kolay değil, herşey ingilizce vs. vs. haliyle çocuklar arasında bir salgına dönüşmüyor. üstelik aylık ödediğiniz ücret dışında herhangi bir şeyi parayla satın almanız mümkün değil ve tabi ki hile de söz konusu olamaz.

    gelin görün ki hem metin 2 denilen bu saçmalık hem de knight online çocukların vakitlerini sömürdükleri gibi harçlıklarını da sömürüyor. bugün öğrendiğim kadarıyla iki kuzen 50 liralık kontör alıp onunla bu oyun için bişey açtırmışlar!! ailelerinin falan haberi yok. kardeşim wow görmüş bir çocuk olarak bu salak oyuna böyle para verilmez demeye çalışmış ama dinlememişler. sonra da gelip bana söyledi. şimdi gidip ana babalarına durumu anlatmaya çalışsam hem kardeşimi ispiyoncu durumuna düşüreceğim hem de çocukları ateşin içine atmış olacağım.

    merak ettiğim şey şu: türkiye'de binlerce çocuğun deli gibi oynadığı bu oyunları kim denetliyor? kim vergilendiriyor? internet cafelerin bu şekilde bişeyler satması yasal olarak uygun mu? aileler online oyunlar -ki özel olarak hastalık derecesi yüksek olması bakımından mmorpg'ler- hakkında ne kadar bilgili?

    ciddi söylüyorum gidişat çok boktan. mahalledeki tüm bebeler bu oyunların pençesine düşmüş durumdalar. ben üniversiteyi bitirmiş koca bir dana olarak wow'un pençesinden zor kurtulmuşken bu çocuklar nasıl bu oyunlardan kurtulacak çok merak ediyorum. evde oynamasalar gidip internet cafede yine oynuyorlar.

    burdan sonrasında yemeyen yediren, giymeyen giydiren ana-babalara seslenmek istiyorum:

    çocuklarınızı koruyun, gözetin sevgili ebeveynler. çünkü devletinizin onları umursadığı yok, zaten konunun farkında hiç değiller. çocukların aşırıya kaçmadan oyun oynamalarından yanayız tabi ki ama onların bu heveslerini sömürmek isteyen onlarca şirketin aç köpek gibi pusuya yattığının da bilincinde olalım. çocuklar tüm arkadaşları oynadığı için haliyle var gücüyle bu oyunları oynamak isteyecekler. onlara süre kısıtlaması koymak şu an için en mantıklı çözüm. bir yandan da ebeveynleri olarak sizlerin bu oyunlar hakkında bilgi edinip, ne gibi para hileleri döndüğünü öğrenmesi gerekmekte.

    son olarak bu oyunu yapan gameforge'u bilen bilir. dini imanı paradır bu şirketin haberiniz olsun.
551 entry daha
hesabın var mı? giriş yap