• 30 mayıs 1974 tarihinde dünyaya gelen, güney koreli aktör.

    tiyatro eğitimi almış. başta tiyatro oyunculuğu yapmış, sonra sinemaya kaymış. sinemada parlaması da chan-wook park'ın ilk filmlerinden olan gongdong gyeongbi guyeok jsa* ile oluyor. kuzey kore askeri jeong woo-jin rolü ile görüyoruz bu filmde kendisini.

    zaten sonrasında da chan-wook park kopmuyor bu adamdan ve sympathy for mr. vengeance ve sympathy for lady vengeance'ta da kendisi ile karşılaşıyoruz. sympathy for mr. vengeance'ta mavi/yeşil saçlı, sağır ve dilsiz karakter ryu rolünde.

    en son oynadığı film de bir chan-wook park filmi. cannes'dan ödüllü thirst*'de de rol almış. filmi daha bir heyecanla beklememin nedeni kendisi olur.

    dikkati çeken diğer filmlerinden welcome to dongmakgol'de bir güney kore askerini, no mercy for the rude*'da dilsiz bir katili, my brother*'da damak yarığı olan bir kardeşi ve save the green planet*'ta da dünyayı andromedalılardan koruyan bir oğulu canlandırıyor.

    bu arkadaşı normal bir rolde görmek nasip olmadı. ya deli, ya dilsiz... o kadar iyi bir oyuncu ki o rollere başkası da olmaz zaten.

    oyunculuğunun üstüne güzelliği de eklenince seyretmelere doyamadığım çekik olur kendisi. 9 yıl içerisinde tipi çok değişiyor bir de. tıfıldan taşa doğru ilerliyor adam. her hali ayrı güzel.

    izleyiniz.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap