• 30 mayıs 1974 tarihinde dünyaya gelen, güney koreli aktör.

    tiyatro eğitimi almış. başta tiyatro oyunculuğu yapmış, sonra sinemaya kaymış. sinemada parlaması da chan-wook park'ın ilk filmlerinden olan gongdong gyeongbi guyeok jsa* ile oluyor. kuzey kore askeri jeong woo-jin rolü ile görüyoruz bu filmde kendisini.

    zaten sonrasında da chan-wook park kopmuyor bu adamdan ve sympathy for mr. vengeance ve sympathy for lady vengeance'ta da kendisi ile karşılaşıyoruz. sympathy for mr. vengeance'ta mavi/yeşil saçlı, sağır ve dilsiz karakter ryu rolünde.

    en son oynadığı film de bir chan-wook park filmi. cannes'dan ödüllü thirst*'de de rol almış. filmi daha bir heyecanla beklememin nedeni kendisi olur.

    dikkati çeken diğer filmlerinden welcome to dongmakgol'de bir güney kore askerini, no mercy for the rude*'da dilsiz bir katili, my brother*'da damak yarığı olan bir kardeşi ve save the green planet*'ta da dünyayı andromedalılardan koruyan bir oğulu canlandırıyor.

    bu arkadaşı normal bir rolde görmek nasip olmadı. ya deli, ya dilsiz... o kadar iyi bir oyuncu ki o rollere başkası da olmaz zaten.

    oyunculuğunun üstüne güzelliği de eklenince seyretmelere doyamadığım çekik olur kendisi. 9 yıl içerisinde tipi çok değişiyor bir de. tıfıldan taşa doğru ilerliyor adam. her hali ayrı güzel.

    izleyiniz.
  • beyond evil adlı kore dizisinden sonra takdir etmelere doyamadığım yetenekli koreli oyuncu. dizideki karakteri çok güzel kırılma noktaları olan hafif psikopat bir karakterdi. ahjusshimiz öyle şiir gibi oynamış ki dizi ortalamanın bir tık üstü olmasına ve bitmesine rağmen ara ara açıp videolarını izliyorum. bakın gerçekten manyak bir oyunculuğu var. yenilir yutulur cinsten değil. iliklerinize kadar tatmin ediyor yeteneğiyle. bu arada beyond evil vıcık vıcık bir dizi değil, hafiften memories of murder tadı veren, sağlam başlayan ortalama biten bir seri katil dizisi. bir şans verebilirsiniz. diziye takıntılı hale gelmemi sağlayan adamın başlığına yazmayı tercih ettim ben. böyle bir koreli yeteneği sanırım en son sky castle'da kim byung chul'dan izlemiştim. ikisi de deneyimli ve sapasağlam aktörler. yeteneğin dili, ırkı, milleti yok. verdiği zevki var sadece.
    edit park chan wook gibi bir yönetmenle çok fazla çalışmış fakat ben kendisini diziyle keşfettim. birazcık talihsiz oldu. yönetmenin handmaiden ve old boy filmlerini izledim fakat sanırım kendisi diğer filmlerde oynamış. neyse onları da izlerim belki.
  • beyond evil dizisinde izleyip hayran olduğum insan. bir insan nasıl bu kadar güzel gülebilir?

    edit: eksik kelime
hesabın var mı? giriş yap