322 entry daha
  • kendisi hakkında birkaç kelam etmek istiyordum, kısmet bugüneymiş.
    öncelikle, yeri geldiğinde komik olabiliyor, onu belirteyim. peki bu yeterli mi; yani o yer sıkça geliyor mu? şahsi kanaatime göre, bu sorunun cevabı, net olarak "hayır". sözlükte bu nick ile boy gösteren ahmet yasin büyükburç (gerçek adını bilmediğim için, farazi bir isimle seslenmeyi uygun buldum kendisine) iyi bir yazar olabilir, çok yakışıklıdır -ki görenin dibi yerle yeksan oluyordur-, medyada ortalığın tozunu attırıyordur, zekası maddeleşip, kulaklarından akarak boynundan aşağı süzülüyordur... bunları bilemem. benim bilebildiğim, şu platformda, "peder zickler" mahlası ile yazmış olduğu yazılardan yapacağım çıkartım ile sınırlıdır. zaten geri kalanı da beni zerre ilgilendirmez... zira konumuz ahmet yasin büyükburç değil.
    ben peder zickler'i, ekşi sözlük'ün büyük bir çoğunluğu tarafından kendisine yakıştırılan "iyi yazar" sıfatına layık bulmuyorum açıkçası. bunun için de geçerli sebeplerim var. öncelikle, bir yazarın sahip olması gereken kıvraklığı haiz olmadığını düşünüyorum. arada gol atıyor... güzel golleri var, tamam... hakkını yemeyelim (bkz: bim'de eski sevgiliyle karşılaşmak). peki tek başına yeterli midir bu arada güzel gol atıyor olma kıstası? sezon boyu 3 tane şahane gol attı diye "iyi topçu" olarak imleyebilir miyiz bir insanı? maalesef buradan alacağım genel cevap "evet" olacak, biliyorum.
    yazdıklarını çok zeki bulmuyorum ben mesela bir de. yani ne bileyim, bindiğim bir taksideki şoför yahut tamire gelen marangozun çırağından, aynı zekada şeyler duyabiliyorum. beni vurmuyor, "vay ammına koyiim yaaa... benim aklıma neden gelmedi" sorusunu müteakip bir kıskançlık yaratmıyor bende. beklentilerim farklı olabilir... lakin dedim ya; söylediğim her şey gibi bu da şahsi kanaatim.
    troll'lük mevzuuna gelince... bun işin çok hassas olduğuna inanıyorum. ince yapılırsa, koyduğun taş yerine oturursa, şahane bir iş çıkabilir ortaya. bahsini ettiğim o şahane işin, "x yapan saygısız tip" türü başlıkları kapsamadığını belirtmeme, sanırım gerek yok. bakınız mesela;
    emekli maaşım yetmiyor diye bağırınan amcık ihtiyar
    ölmeden mezar yeri satın alan götveren
    bakireleri çatırdatarak sikmek
    işçiyim diyenin annesini sikmek farzdır
    kürt görünce sikin kalkması
    beşiktaş dünyanın en sikindirik takımıdır
    arkadaşın annesini düşünüp 31 çekmek
    aklıma bir çırpıda geliverdi bunlar. tarz olarak birisini seçip, onun üstünden yürüyerek, ortalığın amına koymak işten bile değil. hatta şöyle söyleyeyim; yeni yazar arkadaşlardan biri gelsin, versin şifresini... 200 entry girip, sözlüğün en çok bilinen, en çok konuşulan yazarlarından biri haline getirebilirim kendisini. bu hareketin gerçek hayattaki eşdeğeri, çalıştığı şirketin yemeğinde, pantolonunu sıyırıp, ay gibi götünü göstermesidir bir çalışanın. bir anda şirketin en tanınan, en çok konuşulan kişisi oluverir o adam... ama en iyi çalışanı değil.
    açıkçası daha fazla konuşamayacağım hakkında şu an. hamişi verip giderim; abartıldığı kadar değildir.
195 entry daha
hesabın var mı? giriş yap