1 entry daha
  • tolkien molkien, iskandinav miskandinav bunlar boş işler olduğu için ilk yedi bölümünü indirdim ve izledim.
    zeus ve hades'e özenmişler ama diğerlerini seriyi tamamlamak için yapmışlar gibi geldi; bu benim densizliğim belki. ama zeus'un hesiodos'un theogonia'sından hareketle öneminin aktarılması dikkat çekiciydi. ayrıca odysseus'a iki bölüm ayrılması da yerinde. ama odysseus bir tanrı değil tabi. madem tanrıların clash'i temel alınmış, titan prometheus da konu edinilebilirmiş gibi geldi. athena olsa fena olmazdı. ya da venus. ares var mesela, o da albenisi yüksek bir tanrı. "odysseus var da achilles niye yok?" diye soran biri bile var, "haksızsın" dedim, geçtim gittim.

    konuk akademisyenler, öğreticiler, anlatıcılar hep ayaktaydı. temposu yüksekti. yer yer lise talebesine anlatır gibi bir hâl almadı değil. bunu da doğal karşılıyorum, nitekim konuya hâkim olan biri için bu gibi yapımlar hiçbir anlam ifade etmez. zeus'u yunan'daki, pipisi meydanda olan olağan şüphelilerden sanan yığınla insan var. işte amaç o yığınları beslemek, altına odun atıp tutuşturmak. bu amacına uygun bir seri olmuş gibi duruyor ilk yedi yapımla. bana diliyle ve metniyle basit geldi, ama ben ortalamayı temsil etmiyorum. ortalamanın bir hayli üstündeyim. olympos'un üzerinden batan helios bile altımda kalır. helios'un atlarını dizginlerim boş vaktimde; salepe bazı yörelerde at dölü dendiğini bile bilirim. kırşehir diye bir kentin var olduğunu biliyorum ama hiç gitmedim. ramazan davulcularına ilgim var. titan olsaydım epimetheus olur, ahmet altan'ın meme için vatanını satması gibi, pandora için biraderim prometheus'a kazık atmayı seçerdim.

    büyük tanrı warezbb, bütün tanrılar oradan çıktı. hayat bir sims oyunu. bu gibi oyunlarla ömrünü tüketen antikaların iyi bildiği bir şey söyleyeyim, hayatın patchi yok. mitolojinin ise var, istediğiniz yerde durup yeniden başlayabiliyorsunuz. save'lenmemiş hikâyeler çöplüğüdür mitoloji. mitoloji clash of the gods gibi yapımlara daha çok malzeme olacak gibi görünüyor, zihinler çünkü, iki kitap okumaktan aciz, çöp. küçük çöpü çeken tuğla gibi kitapları okur.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap