6 entry daha
  • kendini cok zeki zanneden arkadaslara bir not:
    evet, google da taratildiginda cat diye tum bolumler cikiyor. entrylerin basinda yer alan metni sabit tutmasam cikmazdi. dusunmustum boyle bir seyi ama gerek olmadigina kanaat getirmistim, ne bileyim boyle kil adamlarin cikacagini?
    nihayetinde amac eglenmek, ortada gizli sakli bir is yok. ayrica nihayete erdiginde bir odul olmadigini da daha once soyledim. oyleyse google'da cikiyor demenizin ne kadir kiymeti var? amaciniz laf sokmaksa yanlis yerlerden durtuyorsunuz.

    bu arada bulmacalarla ilgili ipucu isteyen epostalar/mesajlar geliyor. elimden geldigince yardimi dokunacak basit ipuclari veriyorum ama tekrar etmekte de yarar goruyorum: olabilecek en basit sekilde dusunun. cok basit mantiga dayandiklari icin zorlar genelde. yollardan birisi biraz onbilgi istiyor -ki ben hikaye icinde o bilgiyi vermiyorum, veremem-. o yoldan gidip de sona ulasamayanlar icin zaten gecen yaptigim duzenleme de obur yoldan gitmenin yolunu actim (sanirim dogru yaptim, kontrol etmedim). sunu da belirteyim, size gereken her sey eksi sozluk'te var. aramaktan imtina etmeyiniz.
    basit mantik diyorum ama ben sonuclarini bildigim icin bana basit geliyor da olabilir. ozellikle yollardan bir tanesi biraz kazik olarak gorulebilir (bir bulmacadan baska bir bulmacaya gidiliyor).
    her halukarda sonuca ulasamiyorsaniz pek tabii ki mail/mesaj atabilirsiniz. bana da yol gostermis olursunuz -ilerisi icin-. bu arada soz verdim tamam, ileride yazacagim ama daha var yani o is icin. bayagi var. bunun yerine merakli birileri kendi hikayesini yazabilir. elimden gelen bir sey olursa yardimci olmaya calisirim.
    son olarak, vakit harcayip okuyanlara, gordukleri hatalari belirtenlere ve guzel sozleriyle beni simartanlara da ayrica tesekkur ederim.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap