324 entry daha
  • hem black isle hem fallout serisinin bir hayranı olarak oyuna ancak 5 gün önce başlayabildim. fallout 3'ü beğenmeyen, olmamış diyen fanlarına seslenmek istiyorum.

    - ana quest çok kısaydı : bunu diyen oyunu fallout veya fallout 2 ile karşılaştırarak yapıyor. bi geri dönüş yapalım. ana questler neydi ve ne kadar uzunlardı, bi hatırlansın istiyorum. şimdi otursam maksimum 10 saatte fallout 2 yi bitiririm fakat uzatmak istesem 70 saatte de bitiririm. size kalmış bir şey uzunluk yani. 5 gündür oynuyorum, lvl 16 oldum fakat henüz babama ulaşmak bir yana, dr. li ile yeni konuşuyorum. neden mi? yan görevler. oyuna derinlik katan, ana görevin yanında, yan görevleridir. bu yüzden bu oyuna kısa derken f1 ve f2 ile karşılaştırıyorsanız onlarla bu oyunu oynarken ki ruh halinize bir bakın ve orada ne kadar yan görevlere bulaştığınıza ve ayrıca birazcık da oyunun dinamiklerine dikkat edin (yukarıda da bi yerlerde değinildiği gibi, combatlar çok daha kısa sürüyor, bu yüzden de kısa gelebiliyor oyun). sonuç olarak oyun kısa değil, siz kısa gelmesini istemişsinizdir diyorum.

    - konsol oyunu olmuş, veletler de oynuyormuş : tamam benim de sinirimi bozuyor bi forumda "ben bu oyunu anlamadım, kıraysis oynayacam" diyen tipler. ama neden bu oyunu bu kadar sahipleniyor, kıskançlık yapıyorsunuz ve bundan ötürü anlamayanlar da oynadığı için fallout 3 bunun suçlusu oluyor? hem konsol oyunu olsa ne yazar? neymiş, f3 nostaljik gelmiyormuş, eski rpgci imiş, ama bu fps olmuş.. kılsızını arıyorsunuz diyorum hakkaten. oyun yapmanın masraflarını göz önüne alın. bir çok platforma çıkmadığı sürece bu oyun yapılabilir miydi? şirketlerin sahipleri çocuklara da satacaklarını bilecekler ki oyunun yapımına girişilsin. ha eskisi gibi izometrik de yapılabilirdi, masraflar da düşerdi böylece, ama fanlarından başka kim oynardı oyunu? kimse. sonra neyden bahsettiğimizi anlamayan arkadaşlarımıza ağzımızın suyu akarak fallout anlatırdık.. ilk defa f3 oynamış bir arkadaşım geriye dönüp bütün oyunlarını da bitirdi. neden, çünkü 3d, çünkü popüler, çünkü veletler de oynuyor. yoksa fallout'u duyabilir miydi? zor. benden duyması onu iter miydi oynamaya? belki. peki oyunu anladı mı? evet. popüler olan bazen işe yarayabiliyor.

    - eskisi kadar detay yoktu : ben daha ne diyim bu adamlara bilmiyorum. açın terminallerdeki logları okuyun, tenpenny tower önündeki ghoul'u dinleyin, robotunuzun yaptığı esprileri okuyun ne bilim. misal hastane ve yanındaki otelin loglarını okudunuz mu? detay yoktu diyen biri ya main quest kovaladı, ya ingilizcesi yok, ya da oyunu fps sandı. karakter mi az? işte fallout 3 karakter listesi, bunlar da 2 ve 1 . arada çok fark var mı? saymadım ama f3 de daha çok karakter bile olabilir. ya görevler? işte f2 görevleri ve f3 görevleri sayıca yine çok fark yok. f3 add onları da dahil edersek daha geniş bile olabilir. kısaca eleştirmek isteyince eleştiriliyor. fallout 3 hem ilk kez oynayanlara hem de seri takipçilerini tatmin edecek bi oyun olmuş bence. kaldı ki daha oyunu bitirmedim bile.

    edit: bi de şunu okuyalım
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap