81 entry daha
  • ekşisözlük'ün garip yanlarından biri, yaşın yanında kuruların ve hafif nemlilerin de yanması. ilginç bir linç kültürü var. ne kadar inkar etsek de, nicklerin arkasında insanlar biraz daha rahat davranıyor. gg gerekçesi bir yana, bir insanın yüzüne karşı söylenmeyecek şeyler buradan da yazılmamalı. yüzüne karşı söylenmeyecek derken kastettiğim "götün yemezse" veya "dava açarsa" korkuları değil; hakaret edilen kişinin bu lafları hak edip etmediği iyi düşünülmeli. misal ben bush'un yüzüne küfredemem. çünkü ebemi bellerler. ama gayet küfredilesi bir adam. veya 1.95'lik bir boksörün yüzüne küfredemem. ağzımla burnumun yerini değiştirir. ama küfrü hakettiğini düşünebilirim.

    şimdi bu havuç efendinin dandik şarkısına ve dandik şarkısından çok daha dandik olan klibine yöneltilen eleştirilerin çoğunda iyi niyetten çok kıskançlık görüyorum. çünkü furkan'ın dandik şarkısından berbatlatca kez berbat onlarca şarkı var piyasada. ama göt göstermeyle, bacak açmayla, dekolte sergilemeyle bir şekilde tutunuyorlar bu piyasada. furkan'ın yarısı kadar hunhar eleştiri almıyorlar. furkan'ınsa gösterebileceği ilgi çekici bir uzvu yok. albüm kapağında kolu gözüküyor birazcık, o da akıllara zarar zaten. furkan'ın tek kozu, çocuklar duymasın'dan gelen sempatisi. o sempati de o kolla birlikte tarihe gömüldü yalnız.

    ergen rock yapıyormuş. adam ergen zaten?

    kız tavlamak için albüm yapmış. biz o yaşta kız tavlamak için neler yapmadık ki? adamın tek avantajı ünlü olmasından dolayı kolay yoldan albüm çıkarabilmiş olması. zamanında aynı albümü biz götürsek kıçımıza tekmeyi yerdik, orası doğru. mamafih, bu durumdan dolayı adama ekstradan yüklemeye çalışmak açık ve seçik bir biçimde kıskançlığa girer.

    müzik onun alanı değilmiş, ne işi varmış. kimin alanı? yıllardır şarkıcıyım diye geçinen, milyarları götüren sikko popçuların şarkılarından çok daha kötü bir iş çıkarmamış bence.

    eeeyle bir hevesle girmiş. 18-19 yaşında birinin böyle bir hevese kapılması çok mu anormal geliyor? çocuğun işinin kalitesini eleştirmekten ziyade girişimciliğini yermeye çalışmak yine açık ve seçik bir biçimde "ben yapmadım, o niye yapıyor lan" demektir. yani o da kıskançlık.

    ilk şarkısı çok dandikmiş. dandik tabii lan. türkiye'deki megastarların, superstarların ilk şarkılarına bi bakın hele. tarkan'ın ön dişleri ayrık kliplerini dalgasına paylaşmıyor musunuz facebook'ta? tabii demiyorum ki havuç büyüyecek, tarkan olacak. sadece art niyet seziyorum.

    şahsen kendisine şu yönde bir eleştiri getirebilirim: zamanında çıkardıkları iyi işlerle şöhret olmuş insanların, popülerliği kaybetmemek uğruna yaptıkları kötü çalışmaları büyük bir ziyan olarak görüyorum. kimin hangi konuda ne kadar iyi olduğu öznel yorumlara tabi, tabii *. kendi adıma söyleyim; şafak sezer, engin günaydın, binnur kaya, şahan gökbakar ilk aklıma gelenler. belki şöhreti elde tutmak, belki az biraz daha para kazanmak uğruna prestijlerini zedeleyecek işler yaptılar. ve bu bana aç birinin hırsızlık yapmasından daha acınası geliyor. ben olsam bir model düşük arabaya binerim, iki oda küçük evde otururum, ama zamanında yaptığım işleri birazcık daha lüks uğruna baltalamam. ha adamlar yaptıkları işlerin samimiyetine inanarak yapıyorlarsa ayrı. fakat mesela şahan'ın recep ivedik'e kaptırıp gitmesinin altında başka kokular alıyorum.

    her neyse, sapmayım konudan. furkan'ı oyuncu olarak sevdik ama çocuklar duymasın'dan sonra bu yönde bir icraatini göremedik. umarım şöhreti az daha uzatayım derdiyle benzer işler yapıp reputasyonu sapır sapır harcamaz. ister oyuncu olarak ister müzisyen olarak...

    harcarsa da bağane elin havucundan. aklıma geldi, yazdım öyle.
177 entry daha
hesabın var mı? giriş yap