16 entry daha
  • vurdulu kırdılı filmleri seven bir insanım, hele içinde ninjalı kılıçlı şeyler varsa iyice hasta oluyorum. çocukluktan kalma bir şey, o video kaset furyasında hong kong yapımı uyduruk ninja filmlerinin her türlüsünü izledim neredeyse. beyaz ninja, sarı ninja, renk renk ninja, tek kollu ninja, amerikan ninja; konulu konusuz ninjalığın her halini videodan izledik o çocuk halimizle.

    o yüzden bunun fragmanını görünce gelir gelmez gitmeye karar verdik, aynı benim gibi aksiyon sinemasına gönülden bağlı birkaç arkadaşla. ha bir de fragmanlardan jet li oynuyor sandık, biraz onun da etkisi oldu..

    ama konusuz ninja filmleri seksenlerde, biz çocukken güzelmiş... ulan paraya kıyıp o kadar çekim yapmışsınız, arabalar helikopterler tonla teçhizat; bir de senaryo yazsaydınız ya. çok güzel olabilecek bir hikayeyi resmen heder etmiş adamlar. sadece görsel efekte dayalı dövüş sahneleri, onun da çoğu karanlıkta geçiyor bir şey görülmüyor zaten. lan bari japonyada geçen sahneleri japonca çekseydiniz, adam ninja ustası ama ingilizce eğitim veriyor, hindistan mı la bura?

    --- spoiler ---

    filmin konusu da kısaca şöyle. razoito (ya da böyle bir şey) ninjalık meslek yüksek okulunda okuyan bir gençtir. bütün dersleri pekiyidir. ama okul müdürü bunun yanık olduğu kızı disipline verince okuldan kaçıp intikam almaya başlar.

    zaten ilk yarıda filmin bir halta benzemediği belli oldu; ben de direk kötülerin tarafına geçtim. umutsuz bir şekilde o süperninja bebenin sırtına bir bıçak saplasınlar da rahat edeyim diye bekledim ama ölmedi pezevenk. en son bunun ustasıyla kapıştığı bir sahne vardı (usta* çok güzel kılıç kullanıyor bu arada, tutuşundan belli adamın işi bildiği) dedim olmaz ama belki burda herifi doğrarlar o da olmadı. tam bizim usta bunu kesecekken, kaltak bi karı var o sırtından kurşunladı adamı, hayınlar gibi zalımlar gibi. yaktılar yıktılar ziyan ettiler koskoca ninjalık tesisini...

    --- spoiler ---

    filmin tek iyi tarafı ninja sinemasının efsane ismi sho kosugi'yi tekrar görmek. "o kim la?" diyen varsa black eagle'da van damme'ı döven ninja bu abi işte.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap