3 entry daha
  • benim gibi hiç araba kullanmamış ve nasıl gidiyor bu araba diyerek merak bile etmeyip arkadaşlarınızın yan koltuk gülü olmuşsanız, oldukça canhıraş geçebilecek derslerdir. bir kere yan koltuk gülü olduğunuz için arabaya binince kullananın siz olduğunu unutup sağ tarafta emniyet kemeri arayabilirsiniz, olmaz olmaz demeyin. tur bittiğinde kan ter içinde kalıp, direksiyonla güreşip zar zor galip gelmiş olabilirsiniz. ilk araba kullandığım akşam gerginlikten kastığım bacak ve kol kaslarım bir şeylerin yolunda gitmediğini halihazırda söylüyordu..

    hocadan sık sık duyduklarım:

    -sıkma direksiyonuuu!!! sıkmaa! bırak, bak kendi gidiyor araba zaten. sen hafifçe yön ver. (ama sanki sıkınca ben iterek arabayı götürüyormuşum gibi geliyor??!! -neyse, öğrendim gibi)

    -gazı ezmeeee!! (ayakta botlar, gaz pedalı zaten ciklet kadar. nasıl bastığımın farkında mıyım ki.. -öğrendim artık, hafif hafif dokunuyoruz dostum!)

    -seyretmeee!! bakıyosun öyleee!! kırsana direksiyonuuu!! (vitesi mi değiştirsem? sinyali kapattım mı? anaa! gaz pedalı nerdeeee?? ve paylaştığımız hava zerreciklerini yalayarak geçen bir araba! -bak bunu öğrendim artık galiba sanırım)

    bu sözlerin yerini yavaş yavaş şu aldı:

    -sen şu paniğini biraz atsan süper araba kullanacaksın ama.... (şimdilik büyük bir ama..)
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap