4 entry daha
  • şöyle bir hipotezim var, dillendireyim:

    güncel olarak türkiye'de bilgi ve yalan üretim çevrelerinde yer alan her kişinin geçmişine baktığınızda mutlaka icra ettiği başka pis işleri görmeniz mümkündür. bu 1970'ler veya 1960'lar süreci olabilir, önemli değil. ama mutlaka bir şekilde tarihsel olarak da "derinden" işleyen bir süreç olduğunu gorursunuz ırkçılık-faşist kadroların süregelmesi babında.

    ismail beçikçi, malmisanij'a verdiği ve akabinde kitaplaştırılan roportajında, türkdoğan'ın kendisinin erzurum'da öğretim görevlisi iken universiteden atılması için ihbarcılık yaptığını söylemiştir. ismail beşikçi'nin o donem süregiden doğu mitingleri'ne katılarak gozlemler yapmaya çalışması ve daha da onemlisi, sosyalist-devrimci ogrencilerin beşikçi'nin odasında toplanıyor olması "asistanların başı" konumundaki türkdoğan tarafından gerekli makamlara bildirilmiş ve sonrasında sıkıtonetim mahkemelerinde beşikçi'nin yargılanmasına kadar giden "öğretim gorevlisi" pozisyonundan kovulması sürecini başlatmıştır. gerçekten de helal olsundur.

    şimdi de türkdoğan düşmüş kürtlüğe asimile olan türklerin peşine. kitaplar yazıyor bu ve benzer konular hakkında. kafatasçı kriterler uydurarak, nedense kimsenin ulaşamadığı alanların bilgisiyle sosyal bilimcilik yapıyor kendince. alıcısı var nasıl olsa, sayıları azalsa da..

    velhasıl, bizler, kimin "devletin çocuğu" olduğunu pek iyi biliriz diyelim, fazla uzatmadan.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap