37 entry daha
  • her seyden, hepsinden once muhakkak: (bkz: #31715846) ve (bkz: #32140743).

    kiskancligini bilemem tabii de, kendisi, 3. kisiler uzerinden* kendisi hakkinda atip tutanlari kendilerine dolatip, 1400 yil oncesinden ayar verebiliyormus. bunu gordum bugun ben. verilen linkten alintilamak gerekirse:

    hz. zeyneb (r.a.) peygamberimizin zevceleri arasında güzelliği ve efendimiz yanındaki mevkii ile kendisini hz. âişe vâlidemizle eşit görür ve zaman zaman rekabet ederdi. buna rağmen hz. âişe hakkında bu hususta en küçük bir kötü zanna kapılmamış, resûlullah bu hususta onun görüşünü sorunca, şu cevabı vermişti:

    "yâ resûlallah! ben işitmediğimi 'işittim' demekten, kulağıma gelmeyeni 'duydum' demekten kulağımı; ve görmediğimi 'gördüm' demekten gözümü korurum. vallahi, ben onun hakkında hayırdan başka hiçbir şey bilmiyorum." müslim, 8:118.

    simdi sormazlar mi, neye dayanarak 1400 yil onceki olaylarin kendi versiyonunuzu sanki bir hikaye gibi -misli zamanda cumle kurarak anlatma curetini gosteriyorsunuz diye. yukaridaki etik degeri goz onune alinca sizin subjektif ifadelerinizi mi kale almaliyiz yoksa insan karsinidakini de kendisi gibi mi bilirmis acaba.

    nur suresi ifk olayindan cok daha once, hicretin 6. yilinda inmistir.

    (bkz: turk toplumuna ozgu ahlaki ikiyuzluluk ornekleri/@anesthetized)
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap