9 entry daha
  • az once dominos'tan sipari$ verip "belki 30 dakkayi gecer de bedavaya gelir" sinsiligine kapildigim pizza degil mesela.

    zira benim yedigim kalin ve yumu$ak hamurlu, pastirmali falan bi$ey. gerci italyanlarin da $ahane pastirmalari var ama pizza ustune koymak gibi ayiliklar yapiyorlar mi haberdar degilim. velhasil, milliyetci oldugum tek konu pizza herhalde. italyanin pizzasi boyle incecik, citir citir, ayol nesi guzel bunun? kuru kuru yenmez ki o oyle. pizza dedigin kabaracak, boyle anne pizzasi gibi kalin ama yumu$ak, bol malzemeli olacak. sucuk, sosis, jambon, pastirma, hepsi gulumseyecek yuzeyinden. buradan muhtelif yerlerde "ah siz turk muydunuz, biz sizi yabanci sanmi$tik" diyen tum vatanda$lara sesleniyorum, donum bile yabanci marka ama gonlum turk pizzasinda yatiyor. oyle bi$ey.

    italya gorme sonrasi edit: napoli'de bunun oyle boyle degil kralini yapiyorlar. avrupa genelinde "i$te italyan pizzasi" diye yutturulan citir cutur ince hamurla alakasi yok. aynen bizim pide hamuru gibi, lahmacun hamuru gibi, ince ama yumu$ak! fiskos masasi buyuklugunde pizza yedim, pi$man degilim.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap