9 entry daha
  • aslinda shoreditch, brick lane'e yakin olmasi, turk market, berber, cicekci, kebapci gibi londra'da bazen hasretini cekebileciginiz her seyin bulunmasi, londra'nin merkezine tas catlasa 20-25dk.'da otobusle ulasabilmeniz acisindan ve gorece olarak kiralarin dusuk olmasindan dolayi ok biryerdir.

    tamam cok nezih, piril piril bir mekan degildir. hatta biraz tuhaftir, populasyonun cogunlugunu nijerya > gana > kurt > turk > ingilizler olusturur. acik pazari koku* romaninin basinda kahramanin icine dogdugu o kaotik, ortacagdan kalma pazar tasvirine cok uygundur.

    son yillarda shoreditch civarlarinda fiyatlar costugu icin londra'nin butun artist/muzisyen/tasarimci/bohem/hip/trendy/arty farty tayfasi dalston civarina dogru sarkmaya baslamistir, bu sebeple profili gunden gune degismektedir. artik hot chip grubundan firlamis bir dolu marjinal ingiliz sokaklarinda gezer, alternatif mekanlarinda partiler verir vs. vs.

    dort sene bu zibidilerin membai olan shoreditch'te yasadiktan sonra bunalip uzaklasayim derken ustume ustume gelmeye baslamislardir. lakin zararsizdirlar, bulunduklari ortami neselendirir bu trendy/marjinal tayfasi. konudan sapiyorum ama soyle bir tanimlari mevcut:

    shoreditch twat:
    “a new media, fashion student, photographer-type person with a privileged digital or old school arts background who [...] has an ability to talk about pseudo-intellectual artistic bullshit with no relevance to the real world, completely up their own backsides, and a failure to comprehend that they are the laughing stock of the rest of the [...] population.“

    neyse hackney iste boyle karmasanin mekanidir, tam 220 dil konusulur belediyenin sinirlari dahilinde!!!!

    son shoreditch seruveninden sonra bir senedir burada yasiyorum ve memnunum, butun denyoluguna karsi seviyorum hackney'i.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap