45 entry daha
  • bu film için vatikan destekli film, incil propagandası diyenlere alternatif düşünce tekniği uygulamayı kendime farz görüyorum.

    şöyle ki;

    --- spoiler ---

    - hani filmin sonunda abi incili kuranın yanına koyuyor ya, buradan kuranın daha iyi korunduğunu, nükleer savaştan 30 sene sonrasında bile, hem de hristiyan bir ülkede var olduğu düşünemez miyiz?

    - hani film boyunca millet birbirini sikiyor çok afedersiniz, sonra da yiyor ya. belki film, bir dine ait olursan toplum bilincin olur mesajını vermiyor mu acaba?

    - hani adam incili ezberdern yazırıyor ve sozlugumun afacan yazarları bu konuda adam için "hatip, hafız" diyerek taşak geçiyor ya, hz.muhammed de kuranı çevresindekilere yazdırmıştı değil mi. demek ki senaristler buradan da esinlenmiş olabilirler mi hafız.

    - adam iç sesini dinleyerek batıya gidip alcatraza ulaşıyor. neden batı, neden alkadraz düşündük mü hiç? kıyamet gününde günes batıdan doğacak doğudan batacak ya hani. bu da sadece islamiyetin kıyamet alametlerinde yazıyor ya. demek ki senarist buraya da gönderme yapıyor olmasın sakın. ve ne hikmetse kitabı taşıdığı yer kitabın en güvende kalabileceği yer. orası da denizin ortasında bir kalenin odasında, diğer kutsal kitapların yanı.

    --- spoiler ---

    sozlugumun çok kıymetli yazarları, lütfen iki satır yorum okuyarak gelip sıvamayın buralara. kendi pencerenizden ve nasıl anlamak istiyorsanız onu yazın.
134 entry daha
hesabın var mı? giriş yap