3469 entry daha
  • 'malta sürgünleri'ni hatırlatanlar, 1938’e dönsünler. sayın inönü’nün cumhurbaşkanı olduğu dönemdeki tunceli sürgünlerine baksınlar. ilçe ilçe, köy köy bu ülkenin insanları nerelere nasıl sürgün edilmişler ona baksınlar. daha ileri giderlerse vesikasını açıklarım, bunlar elimde mevcut. bunlar çırpındıkça eteklerinden bir şeyler dökülmeye başlıyor, daha dökülecek çok şey var' buyuran başbakan.
    aklım alımıyor, kendisinin hangi ülkenin başbakanı sanıyor acaba? 1938'de bu işleri yapan ülkenin adı da türkiye cumhuriyeti idi, 2010 yılında kendisinin başbakanı olduğu ülkenin de... kendisine 1923 yılında kurulmuş bir devletin başbakanı olduğunu, günahıyla sevabıyla o'nu temsil ettiğini birileri anlatsa iyi olur. o'nun tarihinin bir kısmını reddetme, ya da o tarihi birilerine mal etme gibi bir lüksü yok, eğer bu devletin başbakanı ise bunu sırtlamak da o'nun işi.
    dünyada kendi devletinin bir zamanlar yaptığı bazı uygulamaları - yanlış veya doğru - tehdit unsuru olarak kullanan, kullanabilen başka bir başbakan var mıdır acaba? ya da öyle bir başbakan koltuğunda kalabilir mi? bazen fantastik bir öyküde gibi hissediyorum kendimi, her an bir sürü tuhaf olay oluyor çevremde, ama herkes bunları normal karşılıyor, bir ben bağırıyorum...
70219 entry daha
hesabın var mı? giriş yap