33 entry daha
  • oscar adayı filmleri izleyelim etkinlikleri çerçevesinde izlediğim, kötü bulmadığım, lakin çok da iyi diyemeyeceğim bir seyirlik. türk filmi olsa hem senaryosu, hem de gitmeyen temposuyla yerden yere vurabilirdik. carrey mulligan gamzesine kurban bir kız. 25 yaşında 16 yaşında bir kızı oynamış olmasına rağmen sırıtmamış. bu vesilesiyle belirteyim ki peter sarsgaard denen adamı ewan mcgregor - jack bauer kırması bir adamdır, ikisiyle de karıştırılabilir ama iticidir. filme (normalde notu bol biri olmama rağmen) 6 veriyorum. neden bilmem ama daha yükseğine vicdanım el vermedi.
    --- spoiler ---

    bir öğretmen de şu kıza demedi ki "kızım tamam bu hayat güzel parıltılı ama aldığın eğitim , zekan, kültürün olmasaydı, gittiğin konserden, gezdiğin gördüğün yerlerden aynı tadı alabilecek miydin? o zaman ne istersen yap ama önceliğin okul olmalı"
    hep kendi sıkıcı hayatlarından örnekler verdiler"
    bir de şu bizim looser gence çok üzüldüm. o genç yaşında eşşek kadar bir herifle rekabet etmek zorunda olması kim bilir nasıl yaraladı yüreğini. nasıl bir travma yarattı gencecik kafasında. hele ki kızın doğum günündeki masadan kalkışı içimi sızlattı.
    son sözüm de babaya; biliyorum kızın için en iyisini istiyordun ama göz yummayacaktın be abi.

    --- spoiler ---
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap