33 entry daha
  • million dolar baby tarzında bir kahramanlık hikayesi. bu film daha önce çekilseydi million dolar'dan büyük ihtimal ile bu oscar alırdı, o ödülsüz kalırdı. yine morgan freeman yine clint eastwood, yine sıfırdan en tepeye çıkan kahramanlık hikayesi, yine popülist başarı-motivasyon replikleri, başarılı oyunculuklar, son saniyede gelen zafer klişesi, yavaşlatılmış çekimler vs... sıkılmadan izlenilecek ama daha da ötesi olmayan bir film. nelson mandela'nın rugby'ye verdiği önemden öteye gidemedi film benim gözümde. siyah-beyaz ayrımı yapılmadığını bazı vurucu repliklerle seyirciye vermeye çalışmış clint amcamız ama çok üstünkörü kalmış. ha bir de nelson mandela'nın kendine yazan taş gibi hatuna "keşke ben de babam gibi çok eşlilikten yana olsaydım" diye bir ah geçirmesi var ki filmin içinde çok sırıttı.

    --- spoiler ---

    ey clint amca, bir dur düşün. koskoca ülkenin başkanı hangi ülkelerle ticaret yapacağını maç izlerken sekreterinin sorduğu soruyla mı cevap verir.
    finale çıkan takım hakkında geniş bilgi isteyen ülke başkanına sadece o takımın üç tane maç skoru mu söylenir.
    bir de matt damon'ın oynadığı karakterin 30 saniye konuştuğu mandela'dan etkilenip sürekli onu hayal edip düşünmesi var ki, bir film bu kadar seyircinin gözüne girmeye çalışan yapmacıklıkta olamaz dedim.

    --- spoiler ---

    clint eastwood akademiyi düşünmese bu film belki bir başyapıt olurmuş gerçekten. akademi de saolsun onlar için çekilen bir filme ödül vermedi. gerçi çok daha kötüsüne, amerikan milliyetçisi'ne verdi ama al birini vur ötekine zaten bu seneki oscar filmlerinin.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap